Lasagna cu legume

lasagna-cu-legume

99Dacă v-ați săturat de atâta carne vă invit la o porție delicioasă de lasagna cu legume. Este sățioasă și cremoasă și satură chiar și pe cei fițoși! 

Ingrediente pentru lasagna de legume:

● un pachet foi de lasagna
● un litru suc de roșii

● 2 cepe
● un morcov

● 250 g ciuperci
● 1-2 dovlecei

● 4 linguri ulei
● 2-3 fire pătrunjel

● sare ● piper

1. În 2 linguri de ulei se călește o ceapă curățată, spălată  și tocată. Se presară cu sare.
2. Când s-a înmuiat, se adaugă sucul de roșii, sare și piper și se fierbe 5 minute.
3. Se fierb și foile de lasagna 5 minute. În restul de ulei se pune a doua ceapă curățată și tăiată, la călit și, când s-a înmuiat, se adaugă dovlecelul, morcovul și ciupercile tăiate.
4. Se lasă să se evapore apa și să scadă, după care se umplu foile de lasagna bine scurse cu compoziția de dovlecei, morcov, ceapă și ciuperci, se rulează și se așază într-o tavă de cuptor. Se toarnă sosul de roșii și se lasă la cuptor pentru 20 de minute. Se servește cu pătrunjel.

Sursa foto:Shutterstock