Ingrediente:

  • un pachet foi lasagna
  • 300 g carne tocată vită
  • o lingură pastă de roșii
  • o ceapă
  • 300 ml smântână
  • 50 g unt
  • o lingură amidon
  • 50 g cașcaval
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Foile de lasagna se pun la fiert în apă clocotită cu sare și se lasă 15 minute. Se scot și se trec sub jet de apă rece.
    2. Se pune ceapa la călit în ulei și apoi se adaugă carnea care se lasă să-și schimbe total culoarea. Se presară sare și piper, se adaugă pasta de roșii și 100 ml apă si se lasă la fiert 10 minute.
    3. Între timp, se prepară sosul alb din smântână, unt, amidon, sare și piper. Se lasă să dea în fiert, apoi se ia de pe foc.
    4. Se așază un strat de foi de lasagna fierte, apoi un strat de sos de carne, un strat de sos alb, iar foi de lasagna, iar sos, având grijă ca ultimul strat să fie de sos alb. Se presară cașcaval
    și se dă la cuptor 30 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock