Dacă vrei să îți faci un colț verde la birou sau în living și să aduci mai multă culoare pe un dulap înalt, folosește o plantă curgătoare. Lanțul inimilor este înrudită cu floarea de ceară, este o plantă suculentă, cu o creștere rapidă și cu frunze deosebite. Iar florile ei sunt foarte curioase, nu la fel de frumoase ca florile de ceară, dar cu o formă tubulară și petale interesante.

Lanțul inimilor, o curiozitate din lumea plantelor

Numele ei științific este Ceropegia woodii și frumusețea ei constă mai ales în frunzele de forma inimilor. Dar pentru a crește stufoasă și cu un foliaj bogat, trebuie tunsă și ținută la lumină. Fără lumină puternică, va face frunze mici și rare. De aceea, este bine să o amplasezi pe un suport la înălțime, dar în dreptul unei ferestre. Pe de altă parte, ține cont că nu suportă soarele direct.

Umiditatea moderată

Această plantă curgătoare trebuie tratată ca o plantă suculentă, așa că trebuie să lași pământul uscat timp de două zile între udări. Pe multă apă îi va afecta rădăcinile sau va face crenguțele să crească lungi și firave, cu frunze rare.

Iarna, trebuie udată și mai rar deoarece planta intră într-un fel de pauză mai lungă și nu mai crește.

Primăvara trebuie adăugate substanțe fertilizatoare, iar vara planta va face flori într-un număr destul de mare pentru a ieși în evidență pe crenguțele curgătoare.