Lahmacun (pizza turcească)

Lahmacun (pizza turcească)

Unul dintre cele mai apreciate aperitive turcești este acest Lahmacun. De fapt, este vorba despre o pizza, dar pe model turcesc. Este deosebit de gustoasă!

Ingrediente:

● 200 g făină

● 10 g drojdie proaspătă

● o lingură ulei
● un pahar mic iaurt

● o linguriță zahăr

● 100 ml apă

● sare
Pentru umplutură:

● 200 g carne tocată

● 2 cepe

● un cățel usturoi
● o roșie

● o lingură bulion

● pătrunjel

● un ardei gras verde

● sare
Pentru servit:

● sos de iaurt

● pătrunjel proaspăt
1. Făina și iaurtul se amestecă într-un vas, iar drojdia se desface în 100 ml apă călduță și zahăr. Se lasă drojdia câteva minute să dospească și apoi se pune peste făină. Se adaugă sare și ulei. Se amestecă bine, se frământă și se lasă 30 de minute să crească.
3. Pentru umplutură, carnea se amestecă întâi cu ceapa tocată, pătrunjelul, usturoiul, ardeiul gras mărunt tăiat, roșia tăiată cubulețe, bulionul. Se adaugă 2 linguri de apă și se potrivește gustul de sare.
4. Pe masa de lucru presărată cu făină se pune aluatul, se întinde într-o formă mare sau mai multe mici, se transferă în tava de copt și
se repartizează umplutura. Se lasă 10 minute la foc mare.
5. Se servesc cu sos de iaurt si pătrunjel proaspăt.

 

Sursa foto:Shutterstock