La vârsta de doi ani fuma 40 de țigări pe zi și era obez, iar acum este copil model

La vârsta de doi ani fuma 40 de țigări pe zi și era obez, iar acum este copil model

Ardi Rizal, un băiețel din Sumatra, Indonezia, a șocat întreg mapamondul în urmă cu șapte ani, când acesta avea doar doi ani, era obez și fuma câte 40 de țigări pe zi. Mai mult, părinții lui nu aveau nici o problemă cu faptul că fiul lor suda tigările fără nici o jenă.

Băiețelul a început să fumeze de la un an și șase luni, când tatăl lui i-a dat prima țigară și el a devenit rapid dependent de tutun. La vârsta de doi ani, acesta cântărea 26 de kilograme și era obez. „E dependent total. Dacă nu-i dăm țigări, devine nervos, țipă și se dă cu capul de pereți. Îmi spune că se simte rău și e amețit', declara mama lui atunci. În plus, micuțul fuma doar un singur brand de țigări  și viciul lui îi costa pe părinți în jur de șase dolari pe zi.

 

 

A învățat să mănânce sănătos

Pentru a veni în ajutorul copilului, autoritățiile le-a spus părinților lui că le dau o mașină dacă îl ajută pe fiul lor să renunțe la țigări. „Mie mi se pare destul de sănătos. Nu văd care e problema', mai spunea atunci mama lui.

Povestea băiețelului s-a viralizat pe internet, iar poze și filmulețe cu el au ajuns pe site-urile ziarelor din întreaga lume, iscând un adevărat scandal în privința pericolului la care era expus acest copil. Drept urmare, o organizație pentru protecția copiilor l-a inclus pe Ardi într-un program de reabilitare pentru a scăpa de acest viciu periculos  și pentru a învăța să mănânce sănătos, ceea ce a și reușit.

Acum după șapte ani, băiețelul a devenit un copil model. Nu mai fumează, are o greutate normală este clasa a patra și chiar are rezultate foarte bune la școală, fiind campion în clasa lui.

CItește și: Rihanna a pierdut lupta cu greutatea! Incredibil cât de mult s-a îngrășat

 

Fotografii: Northfoto