Kibbe prăjit

Ingrediente:
Pentru aluat:
►200 g bulgur
►o ceapă
►200 ml apă sau supă
►300 g carne de miel tocată
►o linguriţă condiment arăbesc
►sare după gust
Pentru umplutură:
►50 g muguri de pin
►250 g carne tocată de miel
►o ceapă
►2 linguri ulei de măsline
►10 sâmburi nucă măcinaţi
►sare
►un praf condiment arăbesc
►un praf chilli
►ulei pentru prăjit

1. Se pune pentru început să se înmoaie bulgurul cu jumătate din cantitatea de apă. Se curăţă şi se taie ceapa mărunt şi se adaugă carnea de miel tocată, condimentul pentru carne de miel şi sare, după gust. Se obţine un aluat bine legat. Dacă este prea dens, se mai adaugă din restul de apă. Se ţine la rece câteva minute.
2. Separat, pentru umplutură, se taie ceapa, se căleşte în ulei şi se adaugă carnea de miel tocată, mugurii de pin, condiment arăbesc, nuca măcinată şi sare după gust.
3. Din compoziţia de bulgur se fac forme mici, se face o gaură la mijloc, se umplu cu carne şi se strâng. Se prăjesc în uleiul încins. Se servesc cu diferite garnituri cu specific arăbesc.

Loading...