● 600 g carne tocată amestec de oaie și vițel
● o linguriță boia
● o lingură oțet de vin
● o linguriță coriandru măcinat
● 2 lingurițe chimen pudră
● o linguriță fulgi de ardei iute
● o linguriță piper negru
● o linguriță sare

● o ceapă
Pentru servit:
● 8 lipii

● o ceapă roșie

● o rodie
● 2-3 fire pătrunjel

1. Ceapa se taie cât de mărunt posibil.
2. Cele două tipuri de carne trecute de două ori prin mașina de tocat se amestecă bine cu sarea, oțetul și toate condimentele.
3. Se pune amestecul de carne pe o tavă acoperită cu folie alimentară, se întinde într-un strat uniform și se dă la congelator 30 de minute.
4. Se taie porții (ca niște mici) care se înfig, așa semicongelate, pe țepușe care se frig. Se servesc cu lipie, boabe de rodie, ceapă roșie și pătrunjel.

 

Sursa foto:Shutterstock