Starul de la Hollywood se arată intrigată de felul în care s-a prezentat ducesa în fața publicului, la doar câteva ore după ce a devenit mamă, și o critică pentru faptul că nu a avut curajul să spună tuturor prin clipele cumplite prin care trece o femeie când aduce un copil pe lume.

„Am stat și am privit-o din fața televizoarelor. Ea (n.r. Kate) a apărut în fața spitalului la șapte ore după ce a născut, machiată și pe tocuri. Imaginea pe care toată lumea vrea să o vadă”, începe Keira continuând: „ Ascunde-ți durerea. Ne ascundem durerea, corpurile noastre despicate, sânii noștrii din care se scurge lapte, hormonii care urlă în noi. Să arăți frumoasă! Să arăți elegantă! Nu arăta luptele pe care le duci, Kate. La șapte ore după ce ai luptat cu viața și moartea, la șapte ore după ce corpul tău s-a deschis și a sângerat, iar o viață a ieșit din el țipând. Nu arăta toate astea. Nu le vorbi despre asta. Stai acolo cu fetița ta în brațe și lasă-te pozată de o mulțime de fotografi“, a scris Keira.

Citește și: Andreea Esca prezintă știrile de la 19 ani, dar ar renunța oricând la această meserie pentru a-și îndeplini un mare vis

Keira Knightley este și ea mama unei fetițe

Actrița a devenit și ea mamă de fetiță cu o zi înainte ca ducesa și William să devină părinții prințesei Charlotte. În eseu, Keira mai dezvăluie detalii intime și ilustrative despre aducerea pe lume a copilului ei, în 2015, și vorbește despre presiunea de a arăta impecabil, pe care femeile o simt după ce au născut.

Keira Knightley a scris și despre cum femeile actrițe, care sunt și mame, sunt tratate diferit față de colegii lor bărbați, aceștia fiind total lipsiți de respect față de colegelor lor de platou.

„Lucrez cu bărbați. Se tem că nu îi plac, iar asta îi înnebunește. Mă desconsideră, nu mă ascultă, nu vorbesc cu mine, nu vor să-mi audă vocea, experiența, opinia. Fii frumoasă. Stai acolo. Spune-mi cum este să fii femeie. Fii drăguță și încurajatoare, fii drăguță, dar nu prea drăguță, fii stabă, dar nu prea slabă, fii sexy, dar nu prea sexy. Fii o femeie de succes, dar nu prea mult. Poartă aceste haine, cumpără aceste lucruri, arată în felul acesta“, scrie Keira.

Eseul celebrei actrițe  face parte dintr-o carte, intitulată, Feminists Don’t Wear Pink (And Other Lies), editată de Scarlett Curtis. Cartea conține alte lucrări scrise de nume mari de la Hollywood, printre care și Emma Watson și Soairse Ronan.

Citește și: