Anunțul trist  a fost făcut de către ginerele său, Frédéric Salat-Baroux, care este căsătorit cu fiica fostului lider francez Claude Chirac. „Preşedintele Jacques Chirac s-a stins în această dimineaţă înconjurat de ai săi. În pace”.

Jacques Chirac a fost preşedinte al Franţei între 1995 şi 2007, dar mai candidase și în trecut, fără succes.  Oricum, de-a lungul timpului, a avut multe legături cu viața politică din țara sa. Fostul președinte francez, ai cărui ultimi ani au fost presărați cu scandaluri de corupție, avea de 86 ani. Jacques Chirac a fost colaborator al președinților francezi Georges Pompidou, în anii ’60, și Valéry Giscard d’Estaing, în anii ’70.

Bernadette ChiracSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

A fost primar al Parisului, din 1977 până în 1995, câns a devenit președinte, și prim-ministru în 1974 – 1976 și 1986 – 1988. A candidat pentru postul de președinte, fără succes, în anii 1981 și 1988, fiind ales abia în 1995 și 2002. În anii ’80, a fost învins de François Mitterrand, căruia i-a suucedat în 1995.
Jacques Chirac era căsătorit de 63 de ani cu Bernadette Chirac, care a fost una dintre cele mai iubite prime doamne din Hexagon. Aceasta are în prezent 86 de ani, iar dispariția soțului ei a dărâmat-o.

Puțină lume știe drama prin care au trecut Jacques și soția lor. Ei și-au pierdut fiica, Laurence, care a murit la 14 aprilie 2016. Cu câteva zile înainte, femeia în vârstă de 58 de ani fusese internată în spital după un stop cardiac. Medicii au reușit să-i repornească inima, însă Laurence a intrat într-o comă din care nu s-a mai trezit. A fost sfârșitul dureros al unei drame care a umbrit întreaga carieră a lui Jacques Chirac, potrivit historia.ro.

Puțină lume, chiar dintre francezi, mai știa că fostul președinte Jacques Chirac are două fiice. Cei mai mulți au reținut-o doar pe mezina familiei, Claude, foarte prezentă în viața publică, alături de tatăl său.

Fiica cea mare a fostului președinte, Laurence Chirac, inteligentă și destinată unei cariere de succes în medicină, s-a îmbolnăvit de anorexie nervoasă – o tulburare de alimentație – în adolescență, când avea 15 ani.

Mult timp, Bernadette Chirac, a pus această afecțiune pe seama unei meningite prost tratate. În tot cazul, acesta a fost diagnosticul pus de medici după ce Laurence a acuzat niște dureri de cap foarte puternice în timpul unui sejur în insula Corsica, la începutul anilor ’70. Câteva săptămâni după revenirea din acest sejur, Laurence a încetat să mai mănânce.

Citește și: