Iubitul meu are o relație pe internet

Iubitul meu are o relație pe internet

Am 20 de ani și am o relație cu un băiat de 27 de ani. Suntem împreună de 4 ani și o vreme am locuit împreună. Din nefericire, am descoperit că iubitul meu are o relație pe internet cu o fată aflată în Italia. Ei vorbesc de aproximativ 3 ani, își fac planuri de viitor, despre copii…

Ne-am despărțit când am aflat, dar m-am întors la el. M-a sunat disperat că pe mine mă iubește, că ce ii spunea ei nu era real, deși îi spunea niște lucruri care păreau mult prea reale. Nu știu ce ar trebui să fac. Să mă despart de el sau să uit și să îl iert?

Ana Balint, e-mail

Sfatul psihoterapeutului

Draga mea, ești în dilemă pentru că, dacă totul ar depinde de tine, l-ai ierta și ai merge mai departe. Dar nu este așa. Este și el implicat și evident depinde de amândoi. Și aici e problema: că nu mai ai încredere în el și prin urmare nu-ți poți asuma tu o relație reușită cu el, dacă nu ai certitudini. Iar el certitudini nu îți poate da. Numai timpul este cel care te va ajuta să vezi dacă ai ales bine sau nu.

Eu vă sfătuiesc să apelați la un consilier de cuplu, să vă ajute să depășiți acest episod, să vă ajute să vă reconstruiți relația și să vă definiți așteptările în raport de celălalt. Să vă învețe să descoperiți ce este important și ce nu în relație, ce poate fi tolerat și ce nu.

O relație reușită nu este ceva de-a gata. Ea se construiește cărămidă peste cărămidă. Eu cred că e bine ca s-a întâmplat așa: nu este cel mai grav lucru care ți se putea întâmpla, dar este, poate, evenimentul care pe el l-a trezit la realitate.

 

Loading...