Îți plac bananele, mandarinele și stafidele? Află cât de mult te ajută!

Îți plac bananele, mandarinele și stafidele? Află cât de mult te ajută!

Printre cele mai alese fructe în perioada de iarnă sunt bananele sațioase, mandarinele gustoase și stafidele aromate. Toate aceste alimente dulci și naturale îi pot aduce organismului tău numeroase avantaje.

Bananele sunt preferate și de sportivi

Bananele au în compoziție mai puțină apă în raport cu celelalte fructe, având un conținut ridicat de hidrocarbonați și de aceea sunt preferate de cei care fac sport de performanță. Acestea conțin o cantitatea importantă de potasiu, vitamina B6 și într-o mai mică măsură acid folic și vitamina C. De asemenea, asigură o digestie rapidă.

Mandarinele dau energie

Mandarinele, deși se aseamănă foarte mult cu portocalele, conțin ceva mai puține minerale. Sunt fructe care îți dau energie și îmbunătățesc tranzitul intestinal. 100 de grame de mandarine conțin 47 de calorii, 11 grame de glucide, 1,9 grame de fibre, 30 de mg de calciu.

Stafidele pot fi mâncate și de diabetici

Stafidele mâncate într-o cantitate de 50 de grame asigură circa 10% din necesarul zilnic de fier al unui adult? Ele conțin de asemenea, calciu și potasiu, dar și vitaminele A și E și antioxidanți. În ciuda gustului lor dulce, stafidele pot fi consumate și de persoanele diabetice, pentru că nu conțin zahăr, ci fructoză, un îndulcitor mult mai ușor asimilabil.

Credit foto: Flickr.com