Iritații după epilare? Iată 5 soluții naturale să uiți de ele!

5 soluții naturale ca să uiți de iritațiile după epilare

Destul de neplăcute și de frecvente, iritațiile după epilare pot fi evitate. Iar dacă deja te confrunți cu ele, există soluții naturale să le faci să dispară cât mai repede. Iată câteva dintre ele!

Aplică aloe vera!

Aloe vera este produsul natural cel mai recomandat pentru a calma iritațiile după epilare. Pe lângă efectul puternic hidratant, are proprietăți de calmare și de reparare a zonei afectate. Aplică puțin gel de aloe vera unde au apărut iritațiile și vei vedea efectele după puțin timp. De asemenea, poți aplica direct o frunză de aloe vera spălată și tăiată în două. Pune-o cu partea cărnoasă pe zona afectată. Foarte important este ca după epilare să nu faci duș cu apă fierbinte.

Citește și  – Epilarea cu benzi de ceară rece: ce pași trebuie să urmezi

Pune cuburi cu gheață!

Folosește comprese cu gheață sau apă foarte rece pe zona proaspăt epilată. Astfel, vei reuși să reduci roșeața cauzată de epilarea cu ceară. În plus, gheața va avea efect decongestionant și va ajuta la închiderea porilor.

Încearcă uleiul de migdale pentru a scăpa de iritațiile după epilare

Are o acțiune hidratantă puternică și nutritivă, de aceea poți folosi uleiul de migdale după epilare. De asemenea, reduce inflamația și îți lasă pielea catifelată. Cum îl aplici? Pune în palmă câteva picături de ulei de migdale și masează delicat zona iritată până când uleiul este absorbit total în piele.

Folosește ulei de avocado!

Uleiul va îndepărta particulele de ceară, va preveni uscare pielii și o va hidrata în profunzime. Indiferent de metoda aleasă pentru epilare, uleiul de avocado este unul dintre cele mai folosite produse naturale pe care le poți încerca pentru a avea pielea netedă și catifelată.

Ulei de arbore de ceai

Un astringent natural, care ajută la calmarea inflamației și a zonei iritate, uleiul de arbore de ceai se găsește în magazinele cu produse naturiste. Dacă te confrunți cu iritații după epilare, merită să-l încerci. Aplică pe zonele iritate câteva picături și masează până intră în piele.

Foto: 123rf

Citește și – Îngrijirea picioarelor – scurt ghid pentru o vară perfectă