În luna aprilie, Institutul Cultural Român din New York va realiza un dublu eveniment cultural și academic cu Irina-Margareta Nistor, în Statele Unite ale Americii. Cu această ocazie va fi prezentat filmul documentar ”Chuck Norris vs. Communism” (2015), la Columbia University (4 aprilie) și la Kingsborough Community College, CUNY (6 aprilie), în care Irina-Margareta Nistor are un rol esențial.

Cunoscutul critic român de film va susține sesiuni de întrebări și răspunsuri cu studenții de peste Ocean și conferințe în care va vorbi despre filmele din perioada comunistă, despre cenzură, dar și despre filmele din “noul val” al cinematografiei românești.

Irina-Margareta Nistor a tradus peste 5.000 de filme în Romania comunistă

Pelicula ”Chuck Norris vs Communism”, în regia Ilincăi Călugăreanu (80 min., 2015), prezintă povestea uimitoare a casetelor video piratate care au permis mai multor milioane de români să eludeze regimul represiv comunist. Irina-Margareta Nistor a tradus peste 5.000 de filme străine în Romania comunistă a anilor ‘80. Filmul a fost nominalizat la importante festivaluri din lume, printre care: Premiul pentru cel mai bun documentar, la Festivalul de Film de la Edinburgh, și Marele Premiu la Sundance Film Festival.

Filmul documentar Chuck Norris vs. Communism (2015) a fost prezentat în luna ianuarie a acestui an pe canalul național de televiziune american PBS și urmează să poată fi vizionat și în renumita rețea de filme NETFLIX.

Trailer:

Credit foto: arhiva personală

 

Vezi și topul celor mai bune filme românești, vechi și noi