Interviu EXCLUSIV Teo Trandafir: „Sunt un om care zâmbeşte mult!“

Teo Trandafir

Amuzantă, inteligentă, empatică – toate aceste calităţi o fac pe Teo Trandafir gazda perfectă pentru cel mai popular concurs de cultură generală – „Vrei să fii milionar?, difuzat de Kanal D. Iar vedeta de televiziune prezintă în paralel şi „Teo Show.

Amuzantă, inteligentă, empatică – toate aceste calităţi o fac pe Teo Trandafir gazda perfectă pentru cel mai popular concurs de cultură generală – „Vrei să fii milionar?, difuzat de Kanal D. Iar vedeta de televiziune prezintă în paralel şi „Teo Show.

Umor, inteligenţă, empatie. Te bucuri din plin de aceste calităţi, Teo, dar cine ţi le oferă ţie, în mod constant?

Cred că cel mai empatic om în ceea ce mă priveşte este fiica mea, Maia, care înţelege starea în care mă aflu, etapa în care mă găsesc înainte de a scoate un cuvânt; probabil şi pentru faptul că am fost în primii ei ani de viaţă nedespărţite. La vremea aceea aveam mult prea mult timp liber. Dar cred că ne-a folosit, şi mie, şi ei.

Te aşteaptă un nou proiect, „Vrei să fii milionar?, care nu seamănă cu nimic din ce ai prezentat tu până acum. Cum va fi cu tine la cârmă?

Vă daţi seama că după câteva ediţii îmi voi da seama cum va fi. Cumva, o să îmi acord tot timpul, voi avea răbdare şi le voi solicita celor de lângă mine să facă acelaşi lucru.

Emisiunea s-a bucurat de multă popularitate când a mai fost difuzată. Crezi că publicul şi-a păstrat pofta de a-şi testa cunoştinţele de cultură generală?

Mi se pare o ocazie foarte bună şi rapidă de a învăţa lucruri, mai degrabă decât să-ţi testezi cunoştinţele de cultură generală. Asta este un mod instant de a învăţa lucruri. Spre exemplu, dacă nu ai ştiut niciodată cine a fost Vlad Dracu, nu poţi să te apuci acum să citeşti cinsprezece cărţi pentru a afla asta. Nu, mai bine te uiţi la Vrei să fii milionar?' şi vei afla că acesta era tatăl lui Vlad Ţepeş. Trăim într-o epocă „insta', pe rapiditate, oamenii nu mai au timp să citească, să răsfoiască, şi atunci, quizz-urile de genul acestei emisiuni le oferă şansa de a acumula informaţie multă în timp puţin.

Ce se va întâmpla cu „Teo Show în acest timp?

„Teo Show va continua în acelaşi ritm.

Dacă ai face o ediţie „Vrei să fii milionar­? doar cu vedete, pe cine ai vrea să ai invitat pe scaunul din faţa ta?

În condiţiile în care eu văd întrebările pe moment şi ştiu care este răspunsul corect, mi se pare ipocrit să ai pe cineva în faţa ta care este mai slab pregătit. Pe scaun mi-ar plăcea să am pe oricine care are simţul umorului, care a parcurs manualele de liceu, inclusiv clasa a XII-a, şi care ştie să citească exact un enunţ.

Meseria ta a presupus şi presupune interacţiunea cu vedetele aproape zilnică. Cu ce ai compara tu showbusiness-ul autohton acum, cu experienţa acumulată?

Cred că showbizul rămâne comparabil cu o cofetărie: tot prăjituri sunt înauntru, doar că acum 25 de ani se făceau într-un fel şi se numeau altfel, acum se fac în alt fel şi se numesc altfel. Dar au, până la urmă, în principiu, acelaşi gust. Încerci să găseşti în prajiturile de azi gustul de altădată; uneori îţi iese, alteori, nu. Unele dintre ingrediente s-au transformat în praf (în loc de ouă punem praf de ouă).

Ce satisfacţii îţi aduce televiziunea azi, în comparaţie cu perioada de acum 10-15 ani?

Dacă faci televiziune zilnică, nu stai niciodată să te gândeşti ce satisfacţii îţi aduce. Satisfacţia este să mergi încă o zi, încă un sezon, încă un an. Dacă ai sta în fiecare zi să te gândeşti la acest lucru, nu te-ai mai gândi ce satisfacţii poţi aduce tu televiziunii, astfel încât ea să te mai accepte un an, un sezon, încă o zi.

Lucrurile care te nemulţumesc în prezent sunt…

Ma nemulţumeşte uneori că-mi cer prea mult de la mine, dar asta s-a întâmplat de o viaţă, că mă mir în continuare cât de mincinoşi pot fi oamenii şi cât de uşor pot trece eu peste asta, dar asta nu a apărut de ieri, de azi. Mă nemulţumeşte faptul că am foarte puţin timp să călătoresc, dar nici asta nu este de ieri de azi. Prin urmare, nemulţumirile mele de azi sunt nemulţumirile mele de acum 10-15 ani.

Iar ceea ce te-a facut să zâmbeşti cel mai recent?

Sunt un om care zâmbeşte mult! Pe mine oamenii, în general, mă fac să zâmbesc pentru că pe toţi pe care i-am întâlnit, mai ales la proiectul „Vrei să fii milionar?',  au fost atât de deschişi de a veni in interacţiune cu mine, cu formatul, cu televiziunea, încât mă fac să zâmbesc mai degrabă interior pentru că, dacă aş face-o la modul făţiş, ar crede, probabil, că nu îi iau în serios.

O senzaţie pe care ai putea s-o retrăieşti la infinit care e?

Senzaţia pe care mi-ar plăcea să o trăiesc tot timpul ar fi cea de saţietate, să nu trebuiască să mănânc niciodată, să fiu subţire ca un creion şi să am şi senzaţia că mi-am satisfăcut toate celelalte senzaţii.

Fără ce nu poate trăi Teo Trandafir?

Somn, disciplină, control, acoperişul deasupra capului şi telefonia mobilă.