Interviu EXCLUSIV Smiley: ”Iubesc oamenii și viața”

smiley

Artistul s-a întros din vacanță și s-a apucat de treabă cu moroarele turate la maximum: filmează pentru 'Vocea României' și pentru 'Românii au talent' (PRO TV) și se pregătește pentru demararea celui mai mare turneu al unui artist român, @Smiley_Omul, din luna octombrie.

 

Cum arată vara ta, Andrei? Muncești și te și distrezi, sau doar muncești?

Vara mea este cum îmi place mie, cu de toate. Am fost și în vacanț câteva zile, însă adevărata mea distracție este aici, la treabă, aici mă bucur când îmi iese vreo piesă dintr-un simplu gând, când vine vreun artist de-al nostru, de la HaHaHa Production, cu o idee de proiect, cand încep să se contureze planurile pentru turneul maraton care urmează în toamnă, @Smiley_Omul, când văd dimineața fețele colegilor și prietenilor mei puși pe treabă sau pe vorbe sau pe râs. Am o vară cu filmări pentru Vocea României, cu filmări pentru Românii au talent, cu multe concerte, cu planuri, multe planuri pentru artiștii și echipa Ha. Îmi place vara în general, am și spus asta într-o piesă mai veche: Să-mi fie vară toată viața mea aș vrea'.

 

Trei locuri preferate de-ale tale din București care ar fi?

Studiourile HaHaHa Production, pentru că acolo se întamplă cele mai bune lucruri pentru mintea, urechile și sufletul meu, acolo sunt colegii, prietenii, familia mea, acolo e muzica, de acolo încep și continuă povești de viață pe note, acolo mă duc când sunt fericit, când sunt neliniștit, când sunt nervos sau trist, când am idei, când am chef de vorbă, de joc, de visat. Este un loc în care m-am visat de mic și în care mă visez și mare.

 

La toamnă vei demara cel mai mare turneu național al unui artist român, ce presupune asta?

Presupune o mare bucurie pentru mine și o echipă super tare cu care lucrăm, e o mobilizare de forțe, suntem cam 100 de oameni care vom lucra la acest maraton. Vom merge în 15 orașe și deja în unele dintre ele programăm cel de-al doilea show, pentru că primul este sold-out, vezi cazul orașului Ploiești unde s-au vândut biletele pentru spectacolul din 10 noiembrie și vom mai face unul pe 11 noiembrie. Pentru mine nimic nu e mai frumos decât relația care se creează între noi, cei de pe scenă, și publicul din sală în timpul unui concert, ajung să simt că aparțin acelui loc, acelei lumi, acelui oraș, acelor oameni. Îmi amintesc că anul trecut, în timpul turneului Confesiune', m-am simțit ca acasă în fiecare oraș, mi-e dor de acel sentiment și abia aștept să-l retrăiesc la toamnă.

smiley

Ai visat la acest moment, ai aspirat la el, cum a fost parcursul până aici? Când îți îndeplinești visurile, savurezi momentul pe deplin sau deja te îndrepți către următoarea destinație?

Eu nu mi-am dorit niciodată mașini, case, ceasuri scumpe, bani, eu am visat să fac muzică, să am un studio al meu unde să mă întâlnesc cu prietenii mei și cu alți oameni talentați și împreună să ne bucurăm de muzică. Așa că am muncit și m-am bucurat de drumul către împlinirea visului meu. Am multe planuri, dar eu sunt genul de om care se bucură la izbânzile și de satisfacțiile fiecărui pas, așa că, să ne bucurăm, zic, să nu mai amânăm emoțiile niciun minut!

 

Ce vor vedea admiratorii tăi?

Îmi doresc anul acesta ca toți cei care vin la concert să se simtă foarte bine, să danseze, să plângă, să râdă, să se îmbrățișeze cu cei de lângă ei, să se simtă liberi să facă tot ce simt și ce poate își reprimă zi de zi din cauza multor factori. O să fie #liberlaemotii de tot felul. În ceea ce privește show-ul meu, pregătim ceea ce știm că își dorește publicul cel mai mult în cel mai frumos mod de prezentare cu putință. Sperăm să ne iasă. Nu vreau să povestesc show-ul, pentru că ține foarte mult de simțuri, un concert se simte, nu se povestește.

 

Vei începe turneul acasă la tine, la Pitești. Ce te mai leagă acum de orașul natal? În afară de concerte, cât de des mai mergi acasă?

Nu merg atât de des precum mi-aș dori, însă totul mă leaga de Pitești, asta e ceva ce nu se va schimba niciodată. Acolo este familia mea, acolo am rădăcinile, parte dintre prieteni, acolo-mi sunt profesorii, de acolo pleacă amintirile.

 

Dacă ai purta un monolog acum, tu cu tine însuți, ce ți-ai spune?

Port monologuri cu mine foarte des, fac mereu bilanțuri morale, îmi place să fiu în pace cu mine și să fiu sincer în tot ceea ce fac.

 

Ce ți-ai reproșa și pentru ce te-ai felicita?

Nu prea-mi aduc reproșuri, nu le văd sensul. Îmi învăț lecția după fiecare lucru care nu iese așa cum am gândit eu. În ceea ce privește felicitatul, am o listă atât de lungă de oameni pe care i-aș felicita, încât chiar nu mai e loc și timp pentru mine.

 

Te legi mai mult de oameni, de locuri sau de amintiri?

Eu iubesc oamenii și viața, tot ce are legătură cu asta îmi aduce bucurie și reprezintă motorul pentru azi și mâine.

 

Cum te simți mai bine, în ce ipostază? În cea în care ești îndrăgostit, într-o relație sau când ești în cautarea acelui cineva?

Cred că omul trebuie să treacă prin toate ipostazele în viață, nu prea are cum să sară etapele esențiale. Așa că, indiferent că am fost în relație sau am fost singur, am încercat să mă echilibrez și să fiu bine cu mine.

Ce e mai rău? Să suferi din dragoste sau de singurătate?

Aș spune că e rău să suferi în general, însă știu că suferința este și un foarte bun stimulent pentru creativitate în artă și o lecție din care, de cele mai multe ori, ai revelații în ceea ce privește propria persoană, așa că mă uit cu înțelegere către acest termen, pentru că el aduce în aparență rău, dar în esență și mult bine.

 

Viața ta este definită acum de… și de…

De muzică și de HaHaHa Production cu toți artiștii și oamenii de acolo.

 

Care e personajul tău preferat? (literatură, film etc)

Charlie Chaplin.

 

Ce Nu are loc acum în viața ta?

Frâna.

 

Fără ce nu poate trăi Smiley?

Familie, muzică, prieteni, dulciuri.

 

 

Foto: Andreea Macri, Daniel Blejan