Interviu EXCLUSIV Iuliana Marciuc: „Mă simt ca la 33 de ani!”

iuliana marciuc

Iuliana Marciuc vorbește despre reinventarea femeii care a atins pragul vârstei de 50 de ani și despre felul în care își creează propriul ei univers alături de David, fiul ei adolescent, și de partenerul ei, Adrian Enache.

 

Iuliana, știu ca faci mult sport, ai un stil de viață sănătos. Povestește-te, te rugăm, mai multe despre aceste lucruri. Ce s-a schimbat în interiorul tău de ai decis să-ți modifici stilul de viață?

În septembrie anul trecut mi-am dat restart'. Ce m-a determinat să fac asta? O simplă vizită la medicul ortoped pentru dureri de gambe. Iar el mi-a spus doar atât „jos kilogramele,de aici vin durerile…. Am revăzut apoi o prietenă, după jumătate de an, mai slabă cu 15 kg, mai frumoasă și cu o atitudine complet schimbată și am întrebat-o cum de a reușit. Ea mi a recomandat-o pe Irina Alionte, cea mai recentă prietenă a mea, care a reușit să-mi modifice stilul de viață. Nici măcar nu pot spune că fac mult sport… De trei ori pe săptămâna, câte o oră, nu mi se pare mult, dar exercițiile tip circuit sunt eficiente, mai ales că sunt însoțite de un program de nutriție pe care-l țin cu mare seriozitate.

 

Chiar, se poate spune că vârsta este doar un număr pentru tine?

Da, acum după restart', da! Când am intrat în program, un computer mi-a arătat vârstă metabolică – 57 de ani… Acum am 43… și mă simt ca la 33… cifre care arată o stare de spirit. Deci cum e cu vârsta?!

 

Ce-ți îmbogățește spiritul acum? Dă-ne câteva detalii despre lucrurile care îți aduc confort și siguranță.

Confortul și siguranța îmi sunt date de familie, de David, de Adrian iar fericirea o construiesc împreună cu ei, dar și singură.

 

Eleganța unei femei constă în…

Atitudine

 

Ai întotdeauna la tine…

Apă şi ruj

 

Ești persoană publică de mult timp, cea mai mare parte a vieții ți-ai petrecut-o în lumina reflectoarelor. Cum te-a modelat, influențat acest lucru, cum ți-ai adaptat personalitatea?

Nu am adaptat nimic, am rămas aceeași, doar puțin mai atentă în public, la gesturi ce pot fi interpretate răutăcios, la vorbe răstalmăcite.

 

 Acum, noua dorință a tinerilor e să fie vedete în social media, totul se întampla online, 'la vedere', spectrul public îi cuprinde pe mulți. Cum vezi tu acest curent? Expunerea e bună?

Sincer, eu nu prea sunt conectată on line, dar cred că tendința asta este și încerc să-l înțeleg pe David. În același timp însă nu pot să-i înțeleg pe cei care-și expun viață pe Facebook (ce au mâncat azi, ce a spus copilul…) sau cupluri care-și fac urări unul altuia…

 

Care sunt cele mai recente lucruri pe care le-ai învățat despre tine în ultimul timp?

Oare am ajuns să mă cunosc, sau mă surprind încă eu pe mine?

iuliana marciuc

 

 În ce altceva îți mai place sa-ți investești timpul și energia?

În prietenii şi am avut norocul de foarte puţine dezamăgiri.

 

Se poate spune despre tine că ai avut un destin ca-n filme, apropo de titlul emisiunii tale de la TVR2?

Cred că fiecare are o poveste şi de aceea am pornit proiectul Destine ca -n filme”, de care mă bucur de 6 ani şi mă simt împlinită când văd că şi telespectatorii îl apreciază. Deci, da şi eu am un destin ca-n filme.

 

Care sunt totuși provocările de la job pentru o persoană cu experiența ta?

Fiecare nou proiect este o provocare, dar cea mai mare provocare a mea a fost acum şase ani când am părăsit studioul de televiziune pentru a găsi poveşti adevărate, fără regie, cu oameni obişnuiţi. Iar de atunci în căutarea fiecărei poveşti este o altă provocare pentru că aduce cu ea alte locuri, alte personaje, oameni deosebiţi. Este o provocare să-I faci să se deschidă, să povestească schimbările de destin prin care au trecut.

 

 Care sunt provocările unei mame de adolescent în 2019? E ceva ce ți-e greu să  accepti sau sa întelegi în ceea ce priveste alegerile copiilor de azi?

Din momentul în care cineva mi-a spus că nu te poţi supăra pe un adolescent, pentru că nu vorbeşte el, ci hormonii (zâmbeşte), mi-a fost mult mai uşor să fiu înţelegătoare. Sigur că marea provocare rămâne a-i demonstra că relaţiile interumane sunt mult mai importante decât relaţiile virtuale, dar şi să încerc să-l conving că mai bine petrece câteva ore în aer liber, decât în faţa telefonului. Mă bucur însă că avem un băiat înţelept şi înţelegător şi nu a făcut niciodată ceva care să ne necăjească.

 

Un lucru neașteptat pe care ți l-a cerut fiul tău a fost…

Să înveţe să călărească.

 

Nu ai avut nevoie niciodată de…

 

Ghips (nu am avut niciodată nici mâna şi nici piciorul în ghips, nici eu şi nici cineva din familia mea)

 

Ți-ai dorit întotdeauna să…

 

Pot zâmbi în fiecare dimineaţă.

 

Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știe, să le facă o femeie în pragul vârstei de 50 de ani?

Să înceapă să se iubească mai mult, să se prioritizeze, pentru că e necesar să fie în primul rând ea sănătoasă, pentru a fi de ajutor celorlalți. Să-și acorde mai mult timp, să meargă săptămânal la sport sau măcar la o plimbare în aer liber și la o întâlnire cu prietenele.

 

Fără ce nu poate trăi Iuliana Marciuc?

 

Copii, muzică şi actori.