Interviu EXCLUSIV Horia Brenciu: ”Eu și când dorm visez că am de lucru!”

horia brenciu vocea româniei

Horia Brenciu va completa juriul 'Vocea României' (PRO TV), după o lipsă de câțiva ani din formatul talent-show-ului. Artistul își pregătește deja abilitățile de combatere și de argumentare pentru a le face față lui Tudor Chirilă, lui Smiley și Irinei Rimes.

 

Cum e să revii, Horia, în echipa 'Vocea României'? Cu ce gânduri te întorci?

Cu cele mai sincere gânduri și cu cele mai bune sentimente. Cum altfel să procedez când cineva mă dorește și mă cheamă!?  Iar dacă acestă invitație vine de la 'Vocea României', de unde am numai amintiri plăcute, e cu atât mai motivant și onorant.

 

Doar Smiley a rămas din echipa de jurați pe care o știai tu… Cum îi vei aborda pe ceilalți colegi?

Direct, fără ocolișuri. Deja, din prima zi, am îmbrățișat-o pe Irina Rimes și i-am promis că o să am grijă de ea. Lui Bartoș i-am dat racheta mea de tenis, să se joace prin platou. Pe Smiley l-am felicitat pentru ultimele două titluri de 'Voce', iar cu Tudor… Cu Tudor am avut o discuție aprinsă despre cover-uri versus piese originale, pe care v-o relatez cu proxima ocazie. Ah, să nu uit, am discutat și despre căsătorie versus celibat… Numai dialoguri complexe.

horia brenciu vocea româniei

Reiei lucrurile de unde au rămas sau te resetezi și schimbi strategia?

Strategia mea este cea a vocilor mele, pe care le voi auzi în această toamnă. Tot ceea ce sper e ca 'Vocea' să fie în echipa mea. Între noi fie vorba, nu e o misiune tocmai ușoară. Colegii mei doresc exact același lucru.

 

Ce ți-a lipsit cel mai mult din show-ul 'Vocea României'?

Întoarcerea aceea a scaunului e de vis, iar pledoaria antrenorului este absolut de neratat. Sincer, nu știu cum mă voi descurca… O invitație făcută unui concurent la care mă întorc, de genul Vino la mine în echipa și voi face 'Vocea României' din tine!' nu prea ține. Colegii mei au ridicat ștacheta argumentelor, aspect care mă ambiționează și mai tare.

 

Cum crezi că a evoluat show-ul cât ai lipsit tu?

Scaunul e mult mai bine făcut. Nu se mai dezmembrează așa ușor…

 

E cineva din juriu de care te temi în mod special?

Nu… Aș vrea tare mult să ne bucurăm împreună de tot ce se întâmplă pe parcursul acestui sezon. Dar, dacă e să fiu sincer, cel mai mult mă tem de Bartoș. Pare fioros, câteodată, nu-i așa?

 

Cum îți păstrezi vivacitatea, energia? Ce te încarcă?

Familia, oamenii pe care-i întâlnesc, cei care-mi scriu, toți mă obligă să fiu mai bun. Sunt mereu atent la criticile care mi se aduc. Am ajuns să le apreciez foarte mult. Cele cu contra argumente sănătoase, fără invective, sunt demne de apreciat. Dacă spectacolul meu e puțin mai bun, dacă producțiile mele muzicale sunt ceva mai notabile, lucrul ăsta li se datorează și lor.

 

Când a fost ultima zi în care nu ai avut nimic de făcut? Îți amintești?

Știi piesa aia O zi în care n-ai făcut nimic e o zi pierdută'? Așa e și la mine. Eu și când dorm, visez că am de lucru!

 

Ce ai face dacă nu ai avea nimic de făcut?

Nu-mi pot imaginea starea asta… Dacă e să mă concentrez puțin și-mi las gândurile să zburde, cred că aș înota, aș înălța un zmeu cu fii-miu, Toma, aș îmbrăca niște păpuși cu Mina, aș uda roșiile din grădina neveste-mii, aș juca Activity cu Maria și cu Andreea. Iar cu Alice… Aș sta pe o plajă pustie.

 

Care a fost cea mai frumoasă declarație de dragoste care ți s-a făcut până acum?

Soția mea îmi tot spune: Băiete, ești frumușel!'. Mi se pare maximă, de neegalat.

 

Dacă ai fi un sentiment, ai fi…

Smerenia.

 

Copiii tăi îți spun cel mai des…

Că vor surprize.

 

Iar tu lor…

Că eu sunt cea pe care o așteptau.

 

Nimic nu-ți face o plăcere mai mare ca…

Îmbrățișarea copiilor mei.

 

Lucrurile din viața ta pe care nu poți să le controlezi sunt…

Tornadele și toanele.

 

 

Fără ce nu poate tri Horia Brenciu?

Familia mea, Brașovul și muzica.

 

 

 

Foto: PRO TV