Interviu EXCLUSIV CRBL: ”O să fiu un jurat… înjurat”

CRBL_Imi place dansul

CRBL face parte din juriul 'Îmi place dansul', noul show de la Kanal D, unde jurizează alături de Beatrice Rancea, Emil Rengle și Cocuța. Artistul ne povestește despre abordarea pe care o are în emisiune și explică principiile care l-au transformat în vedeta  de astăzi.

 

Dacă ar fi să te definească o frază, ar fi chiar aceasta, titlul noii emisiuni din care faci parte, de la Kanal D – 'Îmi place dansul!' Ce alte calități definitorii mai are CRBL?

 

E prea puțin spus „Îmi place dansul', în cazul meu. M-am născut să dansez, e deja un stil de viață pentru mine, pentru că am investit 30 de ani din viața mea în dans. Da, „Îmi place dansul', trăiesc pentru dans și urmăresc cum evoluează acesta pe toate scenele lumii, îmi place să urmaresc toate stilurile cu mare atenție. Dacă ne referim la alte calități, pot spune că ele sunt egale cu defectele, depinde de perspectiva din care le privești. Sunt perfecționist în tot ceea ce fac, ceea ce pentru unii nu e ceva neapărat bun. Dacă spun că un dans trebuie să fie sincron, atunci trebuie să fie sincron. Îmi plac oamenii care muncesc foarte mult pentru a obține rezultate, nu-mi plac oamenii care vor să fenteze' munca.

 

Ce loc ocupă dansul acum în viața ta?

 

Am început să dansez prima dată pe la trei ani și am făcut asta până acum ceva timp, deci a ocupat cel mai important loc în viața mea.

CRBL_Imi place dansul

Dansezi și cu cuvintele, nu numai cu corpul. Ce te-a inspirat recent pentru un nou act artistic? Concepte, situații, modă, curente etc…

CRBL înseamnă „Compun Rime Bine Legate'. Îmi place să mă joc cu cuvintele, e o moștenire pe care o am de la tata, el fiind un rebusist și un pasionat de sudoku și de jocurile de cuvinte. Nu-mi place să fiu șablon, nu-mi place să merg în trend, să merg cu moda, să fac ce face toată lumea, să conduc aceeași mașină pe care o conduce toată lumea.

 

Cât de conectat ești la ce este nou? Ce domenii îți atrag atenția și pentru ce altceva îți mai dai interesul?

Știu tot ce este nou. În primul rând prin prisma fiicei mele, Alessia, care știe tot ce mișcă în online pentru cei 9 anișori ai ei, și mă conectez și eu să aflu ce e în mintea celor mici. Dansul și kendama m-au ținut foarte aproape de generația asta tânără, atfel încât să le înțeleg muzica, stilul vestimentar, să înțeleg cum gândesc… Cum spuneam și la kendama; întâi la școală nota 10 și apoi o kendama 9.

 

La voi în familie cât de des se dansează? Sunteți o familie de dansatori…

Mai nou se dansează doar  când e vreo petrecere, dacă vorbim de cei mari. Alessia, însă, danseaza tot timpul, de dimineață până seara. Urmărește ce se întâmplă în zona coreeană, e conectată la ce se întâmplă în „piața' asta. Urmărește niște trupe de coreeni, este interesată de ce se întâmplă acolo, pentru că nu există videoclip fără dans la ei. Ea stă, studiază, copiază și apoi vine și îmi arată. Preiau și eu ce știe ea, ca să dansăm împreună. Elena mai puțin, ei îi place stilul latino.

 

Ce fel de jurat o să fii la 'Îmi place dansul'? Sever, permisiv… ?

 

O să fiu un jurat… înjurat (râde). E normal să se întâmple treaba asta. O să apreciez ce e de apreciat și o să critic ce va fi de criticat. Nu voi ierta greșeala, pentru că este o competiție cu un premiu substanțial și, la final, va fi un singur câștigător. Greșelile vor fi înțelese, dar nu vor fi permise, din punctul meu de vedere. Cei care se înscriu o fac pentru că sunt cei mai buni. Cu siguranță vor fi concurenți care vor dansa' mai mult din gură și vor încerca să facă anticameră prin vorbe frumoase…sau nu. Mă interesează să-mi dau seama dacă s-au născut pentru scenă sau o fac doar pentru a deveni celebri. Dacă simt că sunt născuți pentru scenă, din acel moment voi fi foarte atent și la partea tehnică. Dacă sunt dansatori care au muncit foarte mult  și dansează foarte bine, voi aprecia, pentru că sunt două tipuri de dansatori; talentați și foarte leneși și dansatori cu mai puțin talent, dar foarte ambițioși.

 

Cum te comporti tu însuți într-o competiție? De exemplu, în viața ta personală și profesională, cum ai abordat competițiile, rivalitatea?

Dacă este o competiție, trebuie să dovedești că ești cel mai bun. Eu am curajul să spun și să recunosc dacă sunt mai slab, dacă greșesc, știu să-mi cer scuze, știu să accept poziția de învingător sau de învins. Aici ține de caracterul fiecărui dansator, dacă știe să-și accepte poziția, locul, indiferent dacă e în fruntea sau la coada clasamentului.

 

Descrie-ți, te rog, colegii de juriu într-un cuvânt: Cocuța, Beatrice Rancea, Emil Rengle…

Cocuța este nebună', Beatrice este conservatoare și Emil Rengle …Wikipedia'.

 

Fiica voastră, Alessia, va calcă pe urme, are înclinații artistice? Ce vă doriți voi pentru ea?

 

Alessia ne calcă pe urme. Îi place foarte mult să cânte, îi place să fie în față, are deja un accentuat spirit autocritic. Chiar dacă știe că face bine ceea ce face, îi este teamă să iasă în față. Trebuie să filtreze înainte, să vadă dacăcei din jur apreciază prestația, abia apoi arată tuturor. Nu are curaj să iasă pe scenă și să presteze, dacă nu crede că evolueaza perfect. Acum pregătim un cover pentru ea, al Arianei Grande. Am rămas plăcut impresionat de cum o interpretează și săptămâna viitoare merg în studio să înregistreze piesa. În ceea ce privește dansul, îi place orice stil. Noi o susținem și o lăsăm să se dezvolte. Îi încurajăm creativitatea.

 

Fiica ta îți seamănă cel mai mult când…

Vine vorba de timp liber, de nebunii, de prostii ale vârstei și de ambiție. E foarte ambițioasă.

 

Dacă o să citească acest intreviu peste 10 ani, ai vrea să știe de la tine că…

E bine ceea ce face, ca e pe drumul cel bun din punctul meu de vedere. Sper, că peste 10 ani, să citesc eu un interviu al Alessiei.

 

În viața ta predomină…

Iubirea. Iubesc oamenii, echipele cu care lucrez, prietenii…Și nu au loc… proștii.

 

 

Fără ce nu poate trăi CRBL?

Nu pot trăi fără fetele mele, sunt dependent de ele, fără muzică și dans, fără apă!