Anisia, vei reprezenta echipa sătenilor la ”Ferma” (PRO TV), alături de alte vedete. Cu ce vor fi diferiți sătenii față de orășeni în cadrul reality-show-ului?

Cred că sătenii vor fii mai caterincoși și mai relaxați, fără așteptări atât de ridicate. Vor fi cei care au crescut la țară și își amintesc cu drag de asta.

Ai crescut la țară, ai avut bunici unde îți petreceai vacanțele? Cât de familiarizată ești cu viața la o fermă?

Sunt destul de familiarizată… și nu prea. Eu veneam destul de des în vacanțe la bunici, dar nu prea făceam treaba. Bunica mă trata ca și cum aș fi fost prințesă, bibeloul de porțelan așezat pe mileu, fata care nu trebuie să pună mâna pe nimic pentru că ea trebuie să învețe, de parcă dacă puneam mâna pe o sapă dispărea învățătura.

I-am facut o bucurie foarte mare buncii mele când am pus mâna pe o sapă și am prășit ardei… în sensul că am tăiat ardeii și a rămas buruiana în picioare.

În schimb, ajutam la vie și-mi plăcea să strâng strugurii. Acum nu mă mir de ce îmi place așa de mult vinul. Când stăteam în vie parcă renășteam. Lumea se întreba: Unde e Pica? Tata răspundea: ”ÎNVIE!”.

Ce te intimidează și ce-ți dă curaj în acest nou proiect?

Că totul este necunoscut, că nu știi cât o să te țină corpul să nu plângă după mâncare, iarăși nu știu cât somn. Dar cred că voi face față pentru că mă cunosc foarte bine.

Cu cine crezi ca te vei înțelege mai bine și unde crezi că se vor naște antipatii?

Cu oamenii faini care înțeleg că e un concurs, dar totodată că ești și om.

Meseria ta e umorul, dar ai studii de informatică. Să înțeleg că ai o fire analitică….

Sunt analitică, dar nu prea o fac. Adică am hard-ul și procesorul bun, dar nu îl umplu cu toate datele de care nu am nevoie și de viruși. Dacă analizez un lucru, încerc să îl văd din observator.

Adică unu cu unu fac doi. Dar asta nu înseamnă că trebuie să îl judec pe unu care l-a luat pe încă unu și au făcut doi.

Ce te face să-ți pierzi zâmbetul și buna dispoziție?

Faptul că stau departe de iubitul meu și nu o să îl mai văd, iar eu când nu-l mai văd… simt așa că “VIEȚIILE E TRISTE ȘI PUSTII”. Amorul ghebos face tumbe, el este criptonita mea (râde).

Îți dai seama că glumesc! Mai iau și eu oleacă de aer. Practic, de asta merg la Ferma (râde). Dacă vreodată o să am probleme cu plămânii, plec la FERMA.

Serios vorbind, inamicul numărul unu împotriva zâmbetului va fi OBOSEALA. Va lăsa până la 99 de pete de mov în jurul ochilor mei, dar și ai altora, dacă mă enervează. Dar de când cu noua foame de la Ferma, voi uita de grija oboselii. Adică o să îmi fie atât de foame, încât uit de oboseală. Și oricum când te doare stomacul, încercă tu să dormi. Poți?

Când nu e bun umorul, în ce situații trebuie să fii „serioasă”?

Trebuie să fiu serioasă în umor, dar și la dueluri. Acolo cred că voi fi cea mai serioasă.

Când trebuie să fac ”gesiunea la chirpici”, să arunc cu cocenii în capul altcuia, voi fi cea mai serioasă.

Care sunt prejudecățile despre femei care te scot din sărite?

Că femeile sunt slabe. Unde sunt slabe, că m-am uitat la abdomen și m-am convins ca nu e așa. Burta mea e ca pământul. Unii zic că e plat, dar toata lumea știe că e rotund (râde).

Glumesc, bineînțeles! Aveam odată burtă, dar asta a fost odată ca niciodată și s-a cam terminat.

Că femeile nu sunt destul de descurcărețe față de bărbați. Bine, să vă las pe voi cu un cuțit și niște cartofi să văd dacă reușiți să-i prăjiți. Noi facem miracole din orice: Dă-mi o sfeclă și îți fac friptură. Dă-mi un castravete și îți fac tochitura moldovenească.

Crezi că la Ferma va exista solidaritate feminină? Crezi în prietenia dintre femei?

Eu așa cred. În mod normal, bârfa este “Connecting Women”. Dar nu neapărat. Dacă încerci să te distrezi cu fetele de acolo și să fii sincer, cred că vei reuși să legi o prietenie. Ai fi surprins cât de mult solidarizează femeile când le este foame. În primul rând, suntem toate la aceeași cură, vrei sau nu vrei. Deci avem un lucru în comun. În al doilea rând, cred că este un avantaj în ceea ce privește prietenia noastră, deoarece nu vor mai exista, între noi femeile, invidii de genul ”Mamă, ce a slăbit aia, oare ce a mâncat?”. Cel mult va fi: ”Mamă, ce n-a slăbit aia… oare ce a mâncat?”

Și pentru că vom fi, în mare parte, nemachiate, nu vor mai exista șicanări despre make-up. Nu vom spune răutăți. Acum toți băieții au șansa să vadă care este adevărata noastră față.

Care sunt situațiile sociale în care te simți cel mai confortabil și ce te incomodează?

Când există ceartă între concurenți, dar voi face tot posibilul să mă adaptez și să fac față situației.

Care este trăsătura ta la care ții cel mai mult, în afară de talentul actoricesc?

Am suflet mare, iubesc ceea ce fac și o fac cu pasiune. Îmi place că fac totul din inimă și că îmi place când văd că reușesc să schimb omului starea. Sunt un fel de tămăduitoare care încă nu face live-uri pe internet.

Ai schimba ceva la tine?

Nimic, deocamdată.

Ce crede lumea în mod eronat despre tine?

Că sunt din Iași, când eu stau în București acum. Că sunt naivă.

În emisiune, te vei folosi cel mai mult de…

Umor și pozitivism.

De acasă, îți vor lipsi cel mai mult…

Telefonul, show-urile de stand-up, mâncarea, somnul, perna de acasă, apropiații, mama, tata, prietenul și cafeaua.

Fără ce nu poate trăi Anisia Gafton?

Telefonul, show-urile de stand- up, cafeaua de dimineață, instragram-ul, caietul meu, machiajele.