Înghețata italienească cea plină de gust și savoare. Cum o faci acasă

Înghețata italienească cea plină de gust și savoare. Cum o faci acasă

Înghețata italienească a reușit să cucerească multe persoane. Iată cum o poți prepara acasă cu ingredientele tale. Așa îți vei satisface pofta mereu.

Unii spun că înghețata italienească nu se compară nicio altă înghețată. Are un gust unic.

Cea tradițională are mai puțină grăsime, se topește rapid în gură și are o aromă intensă.

Este făcută din lapte în loc de smântână. Rămâne înghețată și la o temperatură mai caldă, comparativ cu cea obișnuită.

Rețeta de mai jos este baza de înghețată italienească. Este simplă și nu conține arome.

Ce mâncăm la fast-food?

Înghețata italienească cea plină de gust și savoare. Cum o faci acasă

Pregătiți toate ingredientele

Veți avea nevoie de două cești de lapte proaspăt, o cană de smântână groasă, patru gălbenușuri de ou și jumătate de ceașcă de zahăr.

Laptele și smântâna

Se amestecă smântâna și laptele într-o cratiță, amestecați, apoi puneți la foc mic.

Știți că fierbe dacă formează bule mici. Opriți focul și apoi transferați amestecul într-un castron. Dați deoparte.

Bateți gălbenușurile

Bateți gălbenușurile de ou într-un castron mare. Odată bătute bine, adăugați zahărul și apoi bateți din nou până când amestecul formează o spumă.

La ce poți folosi resturile de pâine rămase. Idei utile

Adăugați amestecul de lapte și smântână

Adăugați treptat peste amestecul de ouă-zahăr, amestecând constant.

Continuați să faceți acest lucru până când se adaugă întregul amestec de lapte-smântână.

Transferați amestecul de înghețată într-o cratiță

Dați la foc mediu și preparați amestecul amestecând în mod constant cu o lingură de lemn.

Continuați să amestecați până când devine puțin gros. Știți că are grosimea potrivită dacă amestecul rămâne pe lingura de lemn.

Luați amestecul de pe foc.

Puneți amestecul de înghețată într-un castron mare

Se toarnă amestecul printr-un filtru rezistent la căldură. Acoperiți.

Cât de multe fructe și legume ar trebui să mănânci în fiecare zi

Lăsați amestecul să se răcească

Ar putea dura câteva ore, să zicem patru până la șapte, înainte ca amestecul de înghețată să fie suficient de rece.

Dați la congelator

Transferați amestecul înghețat în recipiente și păstrați-l în congelator.

Înghețata italienească este mai delicioasă când este făcut proaspătă.

Puteți adăuga nuci, căpșuni sau fulgi de ciocolată peste înghețată.

Data viitoare, încercați să adăugați aromă în amestec. Pireurile de fructe proaspete, nucile și cacaoa sunt minunate.

Însă alte ingrediente, cum ar fi biscuiții, nucile și fulgii de ciocolată, se adaugă odată ce produsul a înghețat.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto