Înghețată de ciocolată de casă

Înghețată de ciocolată de casă

Mai bună decât oricare înghețată din comerț este această înghețată de ciocolată de casă!

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguri smântână
  • o lingură amidon
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri miere
  • cornete din comerț
  • 1. Se amestecă gălbenușurile cu amidonul până ce se obține o spumă omogenă.
    2. Laptele și cacaua se pun într-un vas și apoi se așază pe aragaz, la foc mic. Când s-a încălzit, se trage
    vasul de pe foc și se pune amestecul de gălbenuș.
    3. Se repune vasul pe foc și, amestecând, se lasă să devină o cremă groasă. Se trage din nou de pe foc și se lasă să se răcorească.
    4. Între timp, se bat albușurile spumă, apoi se încorporează în crema de cacao, se adaugă mierea și smântâna, se amestecă și se dă la rece pentru 2 ore. Această înghețată de ciocolată de casă se servește în cornete de napolitană.

    Sursa foto: Shutterstock