Înghețată de caise

înghețată de caise

Mi-am servit prietenii cu o înghețată de caise făcută în casă! Au devorat-o, au cerut o porție suplimentară și la plecare au cerut și rețeta! 

Ingrediente pentru înghețată de caise:

● 1/2 kg caise

● o lingură miere
● sucul unei 1/2 de lămâie
● 200 ml frișcă lichidă
● 3 ouă

● 150 g zahăr

1. Caisele fără sâmburi se fierb 5 minute în apă cu suc de lămâie.
2. Se scurg foarte bine și apoi se pun într-o tigaie cu mierea. Se mai lasă 5 minute și se mixează după ce s-au răcorit puțin.
3. Gălbenușurile se bat cu zahărul și piureul de caise.
4. Se bat albușurile spumă și frișca, separat. Se adaugă frișca bătută peste amestecul cu piureul de caise, se pune și spuma de albușuri și se lasă la congelator o noapte.

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...