Înghețată cu vanilie, cacao și dulceață de vișine

Înghețată cu vanilie, cacao și dulceață de vișine

De ce să cumpărăm înghetată dacă avem posibilitatea să facem acasă. Stim exact ce folosim, deci totul e natural! 

Ingrediente:

● 9 ouă

● 300 g zahăr

● un litru frișcă

● 50 g cacao

● esență vanilie

● dulceață de vișine

Mod de preparare:

1. Albușurile se separă de gălbenușuri. Atât albușurile, cât și gălbenușurile se bat cu câte 150 g de zahăr, până când se formează o spumă tare și cremoasă, apoi se amestecă până când se obține o compoziție omogenă, după care se adaugă frișca și esența de vanilie și se amestecă din nou.

2. Compoziția obținută se împarte în două. În prima parte se adaugă cele 50 g de cacao cernută și se amestecă foarte bine, până la perfecta omogenizare.

3. Într-un recipient care merge la congelator, de preferat o caserolă de plastic, se toarnă mai întâi compoziția de vanilie, peste care se pune un strat de dulceață de vișine, apoi se toarnă amestecul cu cacao și se dă vasul la congelator pentru câteva ore.

Loading...