Înghețată cu cafea și nuci

Înghețată cu cafea și nuci

Știu că vă face cu ochiul această înghețată cu cafea și nuci! Dați-va gata invitații cu această înghețată de casă!

Ingrediente:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 3 linguri cafea
  • 50 g ciocolată neagră

    Pentru servit:

  • alune
  • castane glasate
  • fursecuri
  • 1. Se amestecă zahărul cu gălbenușurile, apoi peste acestea se toarnă laptele ușor încălzit. Se trece totul într-un vas, la foc mic și se amestecă încontinuu, pâna se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.
    2. Între timp, se bate frișca și se încorporează apoi în crema de lapte răcorită. Se adaugă și cafeaua și se omogenizează ușor.
    3. Se toarnă compoziția într-o formă și apoi se toarnă ciocolata topită în fir subțire, neamestecând.
    4. Se dă vasul cu înghețată la congelator pentru patru ore. Se servește cu alune, castane și fursecuri, după gust.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise