Ingrediente:

Pentru aluat:

● 160 g făină
● 100 g unt
● 4 ouă
● o lingură zahăr
● un praf de sare

Pentru umplutură:

● 300 ml frișcă lichidă
● 250 g zahăr
● 2 plicuri zahăr vanilat
● un praf scorțișoară

1. Se pun pe foc 250 ml apă, cu un praf de sare,
zahărul și 80 g unt tăiat cubulețe.
2. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se trage
de pe foc și se adaugă făina dintr-odată. Se amestecă
bine, se pune din nou pe foc pentru ca aluatul
să se detașeze complet de pereții vasului. Se retrage
de pe foc și se pun ouăle amestecând după fiecare.
3. Se pun apoi mici cantități de aluat în tava de
copt sub forma unor inele și se lasă la cuptor circa
15-20 de minute. Apoi, se lasă 10 minute la cuptor,
cu focul stins și ușa deschisă. Se scot apoi pentru
completa răcire.
4. Pentru cremă, frișca se bate cu cele două tipuri
de zahăr, se potrivește gustul de scorțișoară. Se taie
un capac inelelor, se umple baza cu frișcă, se așază
capacul și se aduc la masă.

Sursa foto:Shutterstock