Incompatibilitatea sexuală, boală a vieții de cuplu

Incompatibilitatea sexuală vine din incompatibilitatea afectivă

Unii spun că există cupluri care nu se potrivesc 'la pat'. Alții spun că incompatibilitatea sexuală ar fi un mit. Află ce spune specialistul nostru despre acest subiect și cum te poți asigura că ai o viață sexuală împlinită alături de partenerul pe care ți-l dorești.

Din punct de vedere fizic, afectiv și mental, 'există persoane mai mult sau mai puțin compatibile. Când vorbim despre viața sexuală, aceasta este un cumul de factori. Contează și cum arată partenerii, cum își manifestă afecțiunea și cum se înțeleg mental.

Citește și: Lipsa apetitului sexual poate fi semn de boală. E nevoie de tratament!

Incompatibilitatea sexuală vine din incompatibilitatea afectivă

Până la urmă, se spune că organul sexual cel mai important este creierul', spune psihoterapeutul Tedy Creștin. 'Dacă doi oameni se iubesc, înseamnă că există o compatibilitate mentală și pe plan afectiv. Se poate întâmpla ca, din punct de vedere fizic, să fie foarte diferit de ce-și închipuiau sau doreau de la celălalt. Mai mult, acțiunile lor fizice pot fi în contratimp', a adăugat specialistul.

Citește și: De ce se ajunge la divorț

Forme ale incompatibilității sexuale

Incompatibilitatea sexuală poate lua multe forme. Poate că unul are un libido crescut, pe când celălalt ar putea trăi fără relații intime. În alt cuplu pot exista divergențe în ce privește modul în care vor să se desfășoare actul. Există perechi în care amândoi partenerii sunt tipul submisiv, care îl așteaptă pe celălalt să ia inițiativa sau, din contră, tipul dominant, care vrea să se impună. Și de aici pot apărea disensiuni.

Citește și: Concepții care îți marchează negativ viața sexuală

Cum se tratează incompatibilitatea sexuală

Dacă se descoperă incompatibilitatea sexuală, nu este totul pierdut. Cei doi pot rămâne împreună dacă sunt dispuși să iasă din zona de confort pentru a-i face pe plac și celuilalt. Pot începe cu mici schimbări. De exemplu, dacă amândoi sunt submisivi, vor prelua, pe rând, inițiativa. Oricare ar fi problema, răbdarea și dorința de a-ți face iubitul/iubita să se simtă bine sunt cheia reușitei. În plus, discutarea sinceră a problemelor, cu tact și înțelegere, este și ea necesară.

Citește și:

 Sursa foto: 123rf.com