La mai puțin de un an de la căsătorie, fosta prințesă, în vârstă de 28 de ani, așteaptă primul ei copil  și urmează să nască la sfârșitul acestui an.

Prințesa Ayako a Japoniei s-a căsătorit, în octombrie, anul trecut,  cu Kei,  un bărbat de rând, fără vreun titlu. Când o reprezentantă a familiei imperiale se căsătorește cu un bărbat cu origini comune, își pierde, la rândul său, toate titlurile.

Alesul prințesei este Kei Moriya, care lucrează pentru compania Nippon Yusen.

Și prințesa Mako va renunța la titlul regal

Ceremonia a avut loc în Meiji Shrine, Tokyo, într-o clădire tradițională, sub formă de pagodă, și a inclus schimbul de inele. În plus, mirii au băut tradiționalul sake.

Kei a declarat în timpul ceremoniei religioase la nunta lor că speră că el și Ayako să-și construiască o familie plină de zâmbete, în timp ce frumoasa japoneză a mărturisit că își dorește ca ea și kei să devină un cuplu la fel de solid cum au fost părinții ei, tatăl acesteia s-a stins din viață în 2002.

Ayako s-a îmbrăcat tradițional, inclusiv coafura fiind una străveche niponă. Mireasa a schimbat mai multe rochii, toate tradiționale.

Cei doi s-au cunoscut prin mamele lor, care erau foarte bune prietene, iar între ei a fost dragoste la prima vedere.

În familia imperială japoneză va mai avea loc o nuntă, cea a prințesei Mako. Aceasta ar fi trebuit să aibă loc în noiembrie 2018, dar a fost amânată pentru 2020. Atât viitoarea mireasă, cât și cel care-i va deveni soț (și el un bărbat cu origini comune) au declarat că nu se simt pregătiți pentru căsătorie. Și prințesa Mako va pierde toate titlurile după nuntă.

Citește și: