Se adâncește scandalul ce-l are în centru pe celebrul Placido Domingo. Tenorul se apără cu înverșunare

inca 11 femei il acuza pe Placido Domingo de hartuire sexuala

Alte 11 femei se alătură celor 9 care îl acuză pe Placido Domingo, directorul general al Operei din Los Angeles, de hărţuire sexuală. Pus în fața unor acuzații de o asemenea gravitate, tenorul spaniol neagă şi vorbeşte despre o campanie de denigrare.

La începutul lunii august, 8 cântăreţe şi o dansatoare au declarat că au fost hărţuite sexual de un fost membru al „Celor Trei Tenori ” – format din Domingo, regretatul Luciano Pavarotti şi Jose Carreras -, unele incidente datând din anii 1980.

Mai multe femei l-au acuzat pe Placido Domingo că s-a folosit de imaginea sa de tenor celebru pentru a le forţa să întreţină relaţii sexuale cu el.

De la apariţia articolului din 13 august, alte 11 femei l-au acuzat pe tenor de hărţuire sexuală, comportament sexual nepotrivit şi de faptul că le-au fost afectate carierele după ce i-au refuzat acestuia avansurile.

Una dintre acestea este cântăreaţa Angela Turner Wilson, care a apărut alături de tenor în spectacolul „Cidul”, pus în scenă în sezonul 1999 – 2000 la Opera din Washington, unde Placido era la momentul respectiv şi director artistic. Spectacolul, care a fost şi difuzat pe posturile TV, a fost un pas important în cariera lui Wilson, pe atunci în vârstă de 28 de ani şi care a fost lăudată pentru interpretarea sa.

Cântăreaţa, singura dintre cele 11 noi femei care îl acuză de comportament sexual nepotrivit pe tenor în mod public – restul au făcut declaraţii sub protecţia anonimatului -, a spus că Domingo a hărţuit-o sexual, punându-i mâna pe un sân.

Printre faptele de care mai este acuzat Domingo se numără solicitări de întâlniri private, apeluri telefonice în miez de noapte şi încercări de a le săruta forţat.

Angajaţi din echipele tehnice au declarat, de asemenea, că au fost nevoiţi să apere mai multe tinere femei de star, dar că şefii instituţiilor au închis ochii la comportamentul acestuia.

Cum comentează tenorul

Purtătorul de cuvânt al lui Domingo a emis un comunicat în care acesta neagă acuzaţiile.

„Campania desfăşurată de Associated Press pentru a-l denigra pe Placido Domingo nu este numai incorectă, ci şi lipsită de etică. Aceste noi afirmaţii sunt lipsite de consistenţă şi, la fel ca şi în cazul primului articol, în multe moduri, pur şi simplu incorecte”, a declarat purtătorul de cuvânt al tenorului, Nancy Seltzer.

„Având în vedere că este în desfăşurare o anchetă, nu vom comenta, dar respingem vehement portretul înşelător pe care AP încearcă să îl facă domnului Domingo”, a mai spus aceasta.

După primele acuzaţii, tenorul declarase că a crezut întotdeauna că acţiunile sale au fost „bine primite şi consensuale”.

„Regulile şi standardele după care suntem – şi ar trebui să fim – judecaţi în prezent sunt foarte diferite de cele din trecut”, a mai spus acesta.

Opera din Los Angeles, unde tenorul a fost director artistic din anul 2000, a numit deja un avocat care să se ocupe de investigarea acuzaţiilor aduse lui Placido Domingo.

Placido Domingo este tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

În noiembrie 2013, Placido Domingo a fost numit ambasador al bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Placido Domingo a câştigat primul său premiu Grammy în 1971 şi ulterior a mai fost recompensat cu 13 astfel de trofee.

În 2002, el a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. Este deţinător a numeroase alte trofee şi distincţii, printre care titlul de Comandor al Legiunii de onoare, acordat în Franţa, premiul Prinţul Asturiei pentru arte (Spania) şi Medalia Libertăţii (SUA).

Vezi și Placido Domingo, acuzat de hărțuire sexuală de 9 femei! Ce spun victimele și cum comentează el

Citește și: