„Prima oară a fost dificil, dar a doua oară mi-a fost foarte greu să rămân optimistă”, a spus ea. „Am încercat s-o iau pas cu pas, dar pot să vă spun clar că am fost foarte jos din punct de vedere psihic”, a mărturisit vedeta.

Actrița a mărturisit că medicii erau sceptici, nu credeau că va supraviețui sau că își va mai reveni complet vreodată. Emilia a explicat în emisiunea de televiziune că atunci când o parte a creierului nu primește suficient sânge timp de un minut, acea zonă moare, iar asta i s-a întâmplat ei după al doilea anevrism: „Deci, doctorii se uitau la creier și ziceau – ar putea să rămână fără concentrare, ar putea să-i fie afectată vederea periferică. Mult timp am crezut că nu voi mai fi în stare să-mi fac meseria, devenise o adevărată paranoia”, a spus ea.
Emilia Clark, după operatia pe creierSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Emilia Clarke a  fost operată de trei ori

Clarke a precizat  că, după primul anevrism, întoarcerea pe platourile de filmare a ajutat-o însă  foarte mult să-și revină și să scape de teama permanentă că ar putea muri în orice clipă: „Te întorci la filmări şi joci un personaj puternic, care trece prin foc, intri în contact cu sute de oameni şi ţi se cere să munceşti din greu, aşa că asta m-a scăpat să mă tot gândesc la propria mortalitate.”

Într-un eseu pentru The New Yorker, Emilia Clarke a dezvaluit ca a suferit doua anevrisme cerebrale în timpul filmarilor celebrului serial „Game of Thrones”: „Când toate visurile mele din copilarie păreau să se împlinească, am fost la un pas să-mi pierd mințile și viața”, a scris ea, adăugând: „N-am povestit niciodată  în public ce mi s-a întâmplat, dar cred ca acum e timpul să o fac.”

Potrivit actritei, aproximativ o treime dintre pacienții care trec prin asa ceva nu supraviețuiesc hemoragiei. A fost operată de urgență și salvată, dar a rămas cu dureri extreme și probleme de cogniție imediat după prima intervenție.

Emilia Clarke nu mai putea să vorbească

„Diagnosticul a fost rapid şi de rău augur: hemoragie subarahnoidiană, un atac vascular potenţial fatal, cauzat de sângerări în spaţiul care înconjoară creierul. Am avut un anevrism, o ruptură de arteră”, a povestit Clarke.

După încheierea filmărilor pentru sezonului trei al seriei, în urma unor analize de rutină, medicii au descoperit ca al doilea anevrism, care fusese mic la primele investigatii, dar s-a dublat în dimensiune, fapt pentru care a fost nevoită să treacă printr -o nouă interventie chirurgicala. Spre deosebire cea precedentă, care fusese minim invaziva si avusese succes, a doua a eșuat.  Ea a avut afazie,  tulburări de comunicare.

„A treia intervenție a necesitat tăierea craniului.  În anumite momente, mi-am pierdut toată speranța. Nu puteam să privesc pe nimeni în ochi. A fost o anxietate teribilă, cu atacuri de panică majore”, a mai povestit ea.

Emilia a recunoscut că au existat momente în care s-a gandit să-și sfârșească viața si le-a cerut asistentelor să îi oprească aparatura.

„Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Dar nu am reuşit să mi-l amintesc. În schimb, din gură îmi ieşeau cuvinte fără cap şi fără coadă”, a povestit actriţa.

„Am vrut să pun capăt. Am cerut echipei medicale să mă lase să mor. Munca mea, întregul meu vis despre cum ar trebui să fie viaţa mea se învârte în jurul cuvintelor şi comunicării. Fără acestea, eram pierdută!” a mărturisit ea.

A avut noroc sau poate vârsta și-a spus cuvântul, pentru că în câteva zile această tulburare a dispărut, așa că actrița s-a putut întoarce pe platoul de filmare.

Citește și: