Iepure cu vin alb

Ingrediente:
►4 pulpe de iepure
►2 cepe mari
►300 g ciuperci
►150 g bacon
►300 ml vin alb
►o legătură pătrunjel
►o legătură cimbru
►2 foi dafin
►3 linguri ulei
►o lingură făină
►sare
►piper

1. Carnea se spală, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se presară cu făină. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se rumenesc pulpele pe ambele părţi. Se presară sare şi piper.
2. În cratiţă se adaugă vinul, ceapa tăiată peştişori, baconul şi legăturile de pătrunjel şi cimbru, legate cu foile de dafin. Se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă 20 de minute.
3. După acest timp, se ia capacul, se adaugă ciupercile şi se mai lasă la fiert 20 de minute. Se serveşte foarte cald, eventual presărat cu pătrunjel.

Loading...