Iahnie de fasole

Iahnie de fasole- Credit foto: Shutterstock

Cand ești în pană de idei și nu știi ce să mai pregătești de post, să știi ca nu ai cum să dai greș cu o iahnie de fasole. Încă nu am cunoscut pe nimeni care să refuze o fasole gătită perfect. Respectă rețeta noastră și vei servi la masă o iahnie de fasole de nota 20!

Iahnie-de-fasole

Ingrediente
● 400 g fasole boabe
● 2 cepe
● o legătură coriandru
● 3 foi de dafin
● 2 linguri bulion
● 70 ml ulei
● sare
● piper

✽ Preparare:
1. O ceapă și coriandrul se taie
și se mixeaza cu sare și un praf
de piper. Fasolea se pune la înmuiat
în apa rece cu două ore
înainte de pregătire. Se pune
la fiert cu 1,5 litri apă, foile de
dafin și sarea.
2. Cealaltă ceapă se călește în
ulei cât să devină maronie, dar
nu arsă. Fasolea se scurge, se
păstrează 200 ml apa în care
a fiert și jumatate din fasole se
mixeaza și apoi se pune pe foc
cu ceapa și coriandrul mixat.
Se adaugă ceapa călită, apa de
la fierberea fasolei, se pune bulionul
și se mai fierbe 10 minute. Pofta bună de iahnie!

Loading...