Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Da…ştim…toată lumea se pricepe să facă o iahnie de fasole…nu multă lume însă ştie să o facă specială, de să te lingi pe degete. Dacă urmezi paşii reţetei.

 

Ingrediente: ● 300 g fasole boabe ● 500 g afumătură cu os ● 3 morcovi ● 2 rădăcini păstârnac ● 2 cepe ● 2 rădăcini pătrunjel ● o conservă mică roșii în bulion ● o linguriță cimbru
● o foaie dafin ● sare ● piper

1. Cu o seară înainte se pune fasolea la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece și se pune la fiert.

2. La 15-20 de minute după ce dă în clocot, se schimbă apa și se pune din nou pe foc. Se lasă o  oră la fiert luând spuma formată, se adaugă apoi afumătura și legumele curățate, spălate și tăiate mărunt și foaia de dafin.

3. Se mai lasă la fiert o oră, se adaugă roșiile și cimbrul și se mai lasă pe foc un clocot. Se trage de pe foc și se potrivește gustul de sare și piper.