Ajunsă la medic, pacienta în vârstă de 42 de ani a fost consultată amănunțit, însă nu a fost găsită nicio problemă cu oasele, așa cum se așteptau medicii. Însă când i-a fost făcută biopsia, s-a descoperit în țesutul femeii bacteria numită Mycobacterium tuberculosis, cea care cauzează tuberculoza, se arată într-un raport al medicilor de la Universitatea California, din San Francisco.

Conform raportului, femeia suferea de lupus și lua medicamente care să-i inhibe sistemul imunitar. Tocmai asta a făcut să fie mai susceptibilă la boli infecțioase, așa cum este și tuberculoza.

Bacteriile care cauzează tuberculoza se află în mod normal în aer și de obicei afectează plămânii. Însă bacteria poate infecta orice parte din organism, inclusiv rinichii sau creierul.

O astfel de infecție, a degetului, este extrem de rară și poate apărea în cazul celor cu un sistem imunitar scăzut, se arată în raportul publicat de The New England Journal of Medicine.

Din fericire, femeia a fost tratată timp de 9 luni, iar simptomele au dispărut complet.

Vezi și Această tânără a observat o umflatură pe față, dar aceasta se tot mișca. Ce au scos medicii de sub piele e îngrozitor

Citește și: