Humus

Humus

Dacă urmezi rețeta noastră de humus vei obține un humus exact la fel cu cel din restaurante! Nu vei da greș!

Ingrediente

  • 300 g năut
  • 100 g pastă de susan
  • o lămâie
  • 2 căței usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • Pentru servit:

  • 3 roșii
  • o ceapă
  • o lingură semințe de susan
  • 1. Cu o seară înainte de preparare, se pun boabele de năut la înmuiat în apă rece.
    2. A doua zi se scurg și se fierb în apă cu un praf de sare. Se lasă 30 de minute la fiert.
    3. Se oprește o treime din cantitate pentru salată, iar restul boabelor de năut se mixează cu ulei, suc de lămâie, pasta de susan și usturoi.
    4. Se face și salata din restul boabelor, ceapa tocată mărunt și roșii cubulețe, se pune humusul pe o farfurie, se face un gol în mijloc unde se pune salata și se presară cu semințe de susan.

    Sursa foto: Shutterstock