Humus

Humus

Nu credeam că dacă o să fac humus acasă o să-mi iasă la fel de bun ca cel de la restaurant! Astea sunt ingredientele care asigură gustul perfect!

Ingrediente

  • 500 g boabe de năut
  • 3 căței usturoi
  • foaie dafin
  • 2 lămâi
  • boia
  • o linguriță tahini
  • ulei de măsline
  • piper
  • pătrunjel
  • 1. Cu o seară înainte de preparare se pun boabele de năut la înmuiat în apă rece.
    2. A doua zi se scurg și se pun la fiert cu 2 litri de apă rece, un cățel de usturoi și foaia de dafin. Se lasă la fiert 90 de minute din momentul în care începe să fiarbă.
    3. Se mixează năutul fiert, se pune în tigaie pe foc și se adaugă 100 ml ulei călduț, se pune și puțin din zeama în care a fiert năutul și se adaugă, după gust, suc de lămâie și tahini.
    4. Apoi, usturoiul rămas se mixează cu 2 linguri de ulei, se trage tigaia de pe foc, se adaugă usturoiul și se presară un praf de piper. Se pune într-un vas, se presară cu boia, câteva picături de ulei și pătrunjel.

    Sursa foto:Thinkstock