Hreanul japonez, wasabi, pe cât de iute, pe atât de sănătos! Iată de ce să-l mănânci

PAsta de wasabi este pe cât de iute pe atât de sănătoasă

 Ocolit de unii, adorat de mulți, wasabi, faimosul hrean japonez, ăși face tot mai mult loc în meniul românilor. Fie că îl consumă în restaurantele cu specific japonez sau alături de cartofii prăjiți, wasabi este pe cât de iute, pe atât de sănătos. Conform institului național de alimentație din Japonia, wasabi prelungește viața cu 5% dacă e consumat cu moderație. Nu se recomandă consumul zilnic deoarece o 'supradoză' e toxică pentru ficat.

Din păcate, în România, în foarte multe magazine alimentare și restaurante cu specific japonez, din cauza prețului ridicat, se găsesc reproduceri ale pastei wasabi, paste care sunt preparate din muștar, hrean, coloranți alimentari.

Citește și: Nu lipsa ambiției distruge dieta! Ci hormonii foamei! Află care sunt

Wasabi este o rădăcină plină de vitamine, folosită de mii de ani, pentru capacitatea sa de vindecare. În plus, acest condiment mai are multe proprietăți:

  • are proprietăți fungicide
  • efecte diuretice,
  • este antiseptic
  • este antimicorbian – un antidot pentru intoxicațiile alimentare – în special intoxicațiile cu pește crud -, datorită componentelor sale puternice, pasta wasabi ajută la eliminarea imediată a bacteriilor, de aceea este servită alături de preparatele din pește crud care nu întotdeauna este pregătit imediat după ce este prins
  • stimulează secreția gastrică

E iute dar vindecă arsurile de la stomac

  • este un bun remediu pentru arsurile la stomac
  • este eficient în artrite și nevralgii sub formă de comprese și cataplasme
  • are proprietăți anti-cancerigene – wasabi are un conținut bogat de izotiocianați – substanțe active anti-cancer, asemănătoare cu substanțele active din broccoli, varză hrean, muștar, ridiche, acestea activează enzimele din ficat care au rolul de a detoxifica organismul de substanțele responsabile de boala canceroasă.
  • are efecte antiinflamatorii – cei care consumă frecvent pasta de wasabi, cunosc că aceasta irită căile nazale, iritație care trece relativ repede în comparație cu cea provocată de ardeiul iute, însă este benefică pentru organism, având proprietăți antiinflamatorii – ajută la prevenirea și tratarea infecțiilor, leziunilor, reducând inflamațiile și durerile.

Citește și: