Hot dog cu chilli

Hot dog cu chilli

Astăzi mâncăm ca la fast-food dar cu mâncare făcută în bucătăria proprie. Având poftă de ceva picant am încropit niște hot dog cu chilli! Periculos de gustoasă este această combinație!

Ingrediente:

  • 4 cornuri de hot dog
  • 4 crenvurşti
  • Pentru sos:

  • 300 g carne tocată de vită
  • 2 căţei de usturoi
  • o ceapă mică
  • 1/2 linguriţă seminţe de chimen
  • un vârf de cuţit boia iute sau chilli
  • 2 linguri suc de roşii
  • 1/2 linguriţă oregano uscat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitura de ceapă:

  • 2 cepe roşii
  • o lingură zahăr
  • o lingură oţet balsamic
  • o lingură ulei
  • sare
  • Pentru servit:

  • brânză cedar
  • 1. Pentru sosul de chilli, se căleşte ceapa într-o lingură de ulei pentru 5 minute, se adaugă usturoiul, se lasă 2 minute, apoi se adaugă chimenul şi boiaua şi se amestecă.
    2. Carnea se căleşte într-o lingură de ulei, desfăcând-o cu lingura, se pune apoi sucul de roşii, sosul cu ceapă şi chimen, oregano, sare, piper şi se lasă 20 de minute.
    3. Pentru garnitură, ceapa tocată se pune într-o lingură de ulei, se presară sare şi se lasă pe foc aproximativ 15 minute. Când s-a înmuiat, se pun zahărul şi oţetul şi se lasă să se evaporeze lichidul.
    4. Se fierb crenvurştii, se scurg şi se pun în cornul tăiat pe din două, se adaugă sosul de carne şi se servește cu brânză rasă.

    Sursa foto:Thinkstock