HERING CU CEAPĂ

► Ingrediente
► un kg hering bucăţi
► sare grunjoasă
► piper negru măcinat şi boabe
► 2-3 linguri oţet
► boia iute şi dulce
► 1-2 lămâi
► 150 ml vin alb
► 4 cepe albe
► 3-4 linguri ulei de măsline
► o lingură miere
► rozmarin

► Preparare:
1. Se stropeşte tava cu uleiul de măsline şi se toarnă vinul, oţetul, zeama de lămâie, mierea şi piperul boabe.
2. Se freacă peştele cu sare şi piper măcinat şi se aşază în tavă. Se acoperă cu hârtie de copt şi se lasă la 150°C.
3. Între timp, se spală şi se taie ceapa solzişori. Se freacă cu sare şi cu un praf de boia iute şi dulce şi se căleşte până ce devine uşor transparentă. Se potriveşte cu piper şi se serveşte cu heringul. Se ornează cu rozmarin proaspăt.

Loading...