Hatice Sendil:”În viața reală nu aș putea să fiu mamă purtătoare”

Credit foto: Kanal D

Protagonista noului serial turcesc „Ziua în care mi s-a scris destinul', Hatice Sendil, ne-a vorbit în exclusivitate despre rolul său inedit și mame surogat, despre șansele care i-au ghidat drumul spre celebritate, dar și despre căsătoria fericită cu un cunoscut producător din Turcia.

 

Ce trăiri ai experimentat prin intermediul noului tău rol?

Orice femeie care poartă un copil în pântec dezvoltă o relație intimă, specială, cu el, în cele nouă luni de sarcină. Între mamă și copil se țese, în acest timp, o legătură ale cărei taine doar ea la poate înțelege și interpreta. Îmi imaginez că, în orice circumstanțe și oricât de mari sunt problemele care o împing să renunțe la copil după ce acesta vine pe lume, acea femeie simte o mare durere în sufletul ei. Am încercat să mă pun în pielea ei și să transmit personajului meu tensiunile sale interioare. Sper că am reușit, iar telespectatorii vor aprecia acest lucru.

Publicul din România te cunoaște din serialul Dila' (Kanal D). Îți va descoperi noi valențe?

Fiecare personaj este diferit, așa cum oamenii sunt diferiți în viața reală. Pentru un actor care joacă în mod constant, personajele vin și pleacă. Un rol persistă în interiorul său cam tot atât cât durează un film sau serial. Personajele se pot încadra în niște tipologii, dar caracterele sunt unice, după viața pe care le-o dă actorul. Sunt sigură că telespectatorii din România vor găsi în Elif un personaj interesant, complex, cu profunzime.

Cum ai caracteriza acest personaj? Ai găsit și puncte comune cu personalitatea ta?

Elif are de făcut cea mai dificilă alegere din viața ei. Este constrânsă de împrejurări să accepte să devină mamă purtătoare. Nu are altă șansă. Alegerea pe care o face denotă mult curaj și tărie de caracter. Eu nu aș putea niciodată, dacă viața m-ar pune în locul ei, să fac ceea ce a făcut ea.

Ce părere ai despre mamele surogat?

Am compasiune pentru femeile care vor să devină mame, dar nu pot, din punct de vedere biologic. Am compasiune și pentru cele care, din cauza condițiilor de viață grele sunt nevoite să își „împrumunte' corpul timp de nouă luni pentru copilul altor părinți. Sunt și femei care devin mame purtătoare pentru a face fericită o altă femeie, o familie. E un gest de o noblețe absolută și un sacrificiu imens. Privit din punct de vedere științific este o mare realizare a medicinei!

Ai fost Miss Turcia (2001), a urmat podiumul Miss Europa (2010), iar acum ești o actriță foarte apreciată. Crezi că destinul și-l face fiecare?

Destinul, în opinia mea, este o combinație de șansă și determinare. Poți să ai șanse, dar dacă nu știi să le fructifici, poți rata ceva care probabil nu se va mai repeta vreodată. Deopotrivă, poți să te naști într-un mediu defavorizat, dar prin muncă și ambiție să reușești să îți construiești un drum frumos în viață. Acele concursuri de frumusețe au fost șansele mele. Ele mi-au deschis perspective noi, care m-au făcut să visez la mai mult. Însă a visa nu este suficient. Pentru tot ceea ce s-a întâmplat după, a fost multă muncă.

Câtă disciplină presupune stilul tău de viață?

Am o disciplină orară pe care o respect cu strictețe. Îmi respect orele de masă, orele de somn și orele de sport. Însă nu sunt un om foarte ordonat. Nu am lucrurile puse „pe căprării' în sertare și mai uit câte o pereche de jeanși aruncați pe canapea, în living.

Cum procedezi pentru a-ți menține silueta și forma fizică?

Sunt niște reguli simple, știute de toată lumea: beau doi litri de apă plata pe zi, mănânc multe legume, mănânc dulciuri cel mult o dată pe săptămână. Și fac sport la sală, cu un antrenor.

Tu și soțul tău, producătorul Burak Sagyasar, formați un cuplu îndrăgit în Turcia. Vă doriți să deveniți și părinți?

Ne dorim să fim părinți, desigur, dar carierele noastre încă sunt în ascensiune și vrem să profităm de toate oportunitățile oferite de profesiile noastre. Acel moment va veni, cu siguranță!

Care este cea mai frumoasă dovadă de dragoste pe care ai primit-o recent?

Cele mai frumoase dovezi de dragoste constau în lucrurile mărunte, nu neapărat în cadouri și excursii costisitoare. Cafeaua băută împreună dimineața și un sărut aruncat în fugă, un buchet de flori pe care îl primești pe stradă când treci întâmplător pe lângă o florărie, de la persoana iubită, o invitație la restaurant când nu te aștepți. Toate acestea sunt dovezi sincere și emoționante de dragoste.

Care sunt lucrurile care te relaxează în timpul liber?

Timpul meu liber este limitat, dar îl umplu cu lucruri care îmi fac plăcere: mă uit la un film bun, ascult muzică, mă ocup de mine însămi – îmi aplic o mască sau un gomaj pe față, îmi îngrijesc părul, merg la masaj, fac sport.

Într-un exercițiu de imaginație, cum te vezi peste cinci ani?

Mă văd făcând exact ceea ce fac și azi: muncind cu pasiune, făcând film după film, trăind frumos alături de bărbatul pe care îl iubesc.

hatice-sendil-2

Serialul „Ziua în care mi s-a scris destinul' este difuzat de luni până vineri, de la ora 20:00, la Kanal D.

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Care este partea dificilă a celebrității?

Nu știu care este partea cea mai dificilă, dar o pot spune pe cea mai periculoasă: să iei celebritatea prea în serios și să ți se urce la cap. Celebritatea devine un drog periculos dacă nu este ținută sub control, pentru că îți induce o doză de narcisism care îți ia mințile.

 

Nu aș putea trăi fără…

Soțul meu – 'Pentru că e parte importantă din sufletul meu.'

Internet – 'Pentru că mă ține conectată la lume.'

Sport – 'Pentru că îmi dă energie.'

 

Credit foto: Kanal D