Halva de fistic

Ingrediente: 
►250 ml ulei de măsline
►400 g făină
►300 g zahăr
►esenţă de vanilie
►2-3 linguri esenţă de fistic
►300 ml apă
►un praf şofran pentru culoare
►600 g fistic prăjit

1. Se încinge uleiul, se adaugă făina cernută şi se încorporează uşor să nu se formeze cocoloaşe. Se amestecă 3-4 minute la foc moderat.
2. Între timp, se amestecă zahărul cu apa şi se pun să fiarbă. Se încorporează compoziţia de făină cu siropul, se adaugă esenţele de vanilie şi de fistic şi şofranul.
3. Se lasă să se răcorească şi, în timpul acesta, se mărunţeşte fisticul.
4. Se încorporează o mare parte din fistic în compoziţie şi se toarnă în tava tapetată cu folie de plastic. Se presară fistic pe deasupra şi se strânge folia. 5. Se lasă la rece 5-6 ore, sau chiar de pe o zi pe alta, după care se scoate şi se taie.

Loading...