Gulii umplute cu midii

gulii umplute cu midii

Uitați cum arată un preparat de mare clasă! Eu sunt topită după aceste gulii umplute cu midii dar greu mă urnesc să le prepar! 

Ingrediente pentru gulii umplute cu midii:

● un kg midii

● 12 gulii
● 150 ml vin alb sec

● 200 ml smântână de gătit

● 35 g unt topit
● 2 fire mărar

● sare

● piper

1. Guliile curățate se pun la fiert în apă cu sare, se lasă 10 minute, se trec sub un jet de apă rece și se golesc de miez, care se taie mărunt.
2. Midiile se pun într-o oală cu vinul și piperul, se acoperă și se lasă până se desfac. Apoi se scoate carnea din interior.
3. Sucul în care au fiert midiile se strecoară, se amestecă cu smântâna și se fierbe pentru a obține un sos cremos în care se adaugă carnea midiilor și miezul guliilor.
4. Guliile fierte se ung cu unt topit și se dau 5 minute la cuptor. Se scot, se umplu cu sosul cu midii și se aduc la masă cu mărar. Se servesc imediat.

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...