GULAŞ DULCE

GULAŞ DULCE

Când imi vorbeste cineva despre mâncărurile unguresti, automat, atât gândul cât si papilele gustative sunt acaparate de gulas. Astăzi cred că fac un gulas, dar nu unul oarecare, ci unul dulce!

► Ingrediente
► 800 g cuburi de vită
►100 ml ulei
►3 cepe
►2 ardei graşi de culori diferite
►2 linguriţe boia dulce
►300 g pastă de tomate
►un căţel usturoi
►sare
►piper
► Preparare:
1. Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tăiată peştişori. Când s-a înmuiat, se scoate din cratiţă.
2. Într-un vas, se amestecă boiaua, sarea şi piperul şi se presară peste cuburile de carne, apoi se rumenesc în acelaşi ulei în care a fost ceapa.
3. După ce carnea şi-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa, ardeii tăiaţi fâşii, pasta de tomate, se toarnă 600 ml apă, se pune usturoiul feliat şi sare.
4. Se lasă să fiarbă, apoi se reduce focul, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic 2 ore şi 30 de minute.

Copyright: dar1930 / 123RF Stock Photo

Incearca si urmatoarele retete: gulas de porc, gulas de vita si papricas de pui