Ingrediente

  • 1 kg carne de vită
  • 500 g ceapă
  • 500 g cartofi
  • 500 g roșii sau o conservă mare de roșii în bulion
  • 2 ardei grași
  • 3 linguri boia
  • 2 linguri oregano
  • 2 linguri chimen
  • o linguriță boia iute
  • 1 litru supă de vită
  • 3 linguri ulei
  • 30 g unt
  • sare
  1. Se spală carnea cu apă rece, apoi se usucă pe un prosop absorbant de bucătărie.
  2. Într-o tigaie încăpătoare se rumenește carnea în unt topit și ulei, apoi se transferă într-o cratiță cu fund dublu.
  3. În aceași grăsime se pun la călit ceapa și ardeii. Se scot apoi și se transferă alături de carne.
  4. Se pun aromele, roșiile tăiate cuburi și supa. Se presară sare și se lasă la fiert aproximativ o oră.
  5. Apoi se pun cartofii și se continuă până la fierberea lor. Se poate servi cu smântână și verdeață.

Sursa foto:Shutterstock

Mai multe rețete găsiți pe site-ul www.retetepractice.ro

www.retetepractice.ro

Incearca si urmatoarele retete: gulas de porc, gulas de vita si papricas de pui