Gulaș

Gulaș

Dacă tot este ger afară, ne facem de treabă prin jurul aragazului și producem cea mai potrivită mâncare pentru atunci când este frig afară! Cum, care mâncare? Gulaș!

Ingrediente:

  • un kg carne de vită de gătit
  • 2 linguri untură
  • 4 morcovi
  • 2 ardei grași de culori diferite
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 3 fire țelină
  • o cutie mică bulion
  • o lingură boia
  • un praf sare
  • cimbru
  • 1. Într-o cratiță cu fund dublu se topește untură și se călesc cepele și ardeii tăiați peștișori. Când legumele au devenit translucide, se adaugă carnea și, când aceasta și-a schimbat complet culoarea, se pun boiaua, sarea și bulionul. Se lasă pe foc 5 minute. Între timp, se fierb 2 litri de apă sau…supă.
    2. Peste carne se adaugă morcovii și cartofii curățați și tăiați felioare și cuburi, se adaugă apa clocotită.
    3. Se lasă la fiert pentru patru ore. Se servește cu cimbru deasupra.

    Sursa foto:Shutterstock