Guguluf glazurat cu prune

Ingrediente:
Pentru aluat:
►4 ouă
►200 g unt
►4 linguri ulei de floarea-soarelui
►un praf sare
►70 g drojdie proaspătă
►175 ml lapte
►475 g făină
►1-2 pliculeţe zahăr vanilat
►coaja de la o lămâie
►8-10 linguri zahăr pudră
Pentru umplutură:
►500 g prune 
►150 g nuci
Pentru caramel:
►100 g zahăr
►4-5 linguri smântână
►4 linguri unt topit
►scorţişoară
►esenţă de vanilie

1. Se pregăteşte pentru început maiaua. Se pune drojdia într-un bol şi se amestecă cu puţin lapte călduţ. Se omogenizează şi se lasă la dospit 30-40 de minute.
2. Separat, se cerne făina într-un bol, se presară sare şi se topeşte untul. Se adaugă uleiul şi se lasă la temperatura camerei. Se adaugă ouăle în făină, restul de lapte, untul topit, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi maiaua.
3. Se încorporează uşor şi se frământă până ce se dezlipeşte tot aluatul de pe mâini. Se lasă să crească la temperatura camerei şi se pregăteşte glazura.
4. Se caramelizează zahărul şi se pune să fiarbă la baie de aburi. Se adaugă smântâna, untul şi scorţişoara. Prunele şi nucile se trec prin glazură şi se aşază pe aluatul întins. Se rulează şi se aşază în forma tapetată cu hârtie pentru copt. După ce s-a copt, se toarnă restul de glazură şi se serveşte.

Loading...