Greșeli pe care le faci în zilele de vară

Greșeli pe care le faci în zilele de vară

Se spune că este bine să înveți ceva nou în fiecare zi. Astăzi, vei afla de ce băile îndelungate sau lipsa ochelarilor de soare și a pălăriilor îți pot strica zilele de vară.

Baie sau duș?

Dacă încă nu ai ajuns la mare, înțeleg de ce ai vrea să stai cât mai mult timp în apă, sa te relaxezi. Dacă alegi să faci baie, nu sta în apa fierbinte mult timp, întrucât aceasta contribuie la deshidratarea pielii. Iar dacă faci duș, nu te repezi la robinetul cu apă rece decât atunci când trebuie să te trezești mai repede. Dușurile calde ajută la detensionarea mușchilor și la răcorirea pielii după o zi caldă (da, dușurile calde sunt mai eficiente decât cele reci), iar pentru piele și păr sunt recomandate temperaturile moderate.

Nici o zi de vară fără ochelari de soare

Ochii sunt foarte sensibili în contact cu lumina soarelui. În unele cazuri, sensibilitatea se simte mai puternic, în alte cazuri, nu este atât de evidentă. Indiferent de situație, când alegi ochelarii de soare, asigură-te că aceștia protejează privirea atât de razele UVA, cât și UVB, și abia apoi orientează-te asupra modelului. Protecția UV trebuie să fie precizată pe o etichetă, nu te orienta doar după culoarea lentilei: o lentilă închisă la culoare poate să nu asigure nici un fel de protecție solară.

Ce pălărie alegi?

Cu siguranță, una cu borurile largi. Pălăriile cu boruri foarte mici sunt cochete, însă ele nu-ți vor proteja pielea de efectele neplăcute ale soarelui, în zilele caniculare. Poartă pălăriile cu boruri mici seara, iar în timpul zilei, alege variantele XXL.

Machiajul-mască-cea mai mare greșeală a zilelor de vară

În vacanță, renunță, cel puțin în timpul zilei, la machiajul puternic. Nu încărca pielea cu un strat consistent de fond de ten. Optează pentru o cremă cu factor de protecție peste care aplici, la 10 minute distanță, un fond de ten lejer. Mascara obișnuită se poate întinde pe pleoapa superioară, așa că mai bine folosește una rezistentă la umezeală, iar în ceea ce privește rujul, îți recomand texturile mate, mai rezistente, peste care poți aplica un balsam sau un gloss.

 

 

Copyright: <a href=’http://www.123rf.com/profile_prometeus’>prometeus / 123RF Stock Photo</a>