Gogoși vanilate

Ingrediente:
►500 g făină
►4 linguri zahăr
►un praf sare
►25 g unt
►4 linguri ulei
►250 ml lapte dulce călduț
►3 ouă
►25 g drojdie proaspătă
►o păstaie vanilie
►ulei pentru prăjit
►sirop de coacăze
►bombonele și zahăr pudră pentru ornat

1. Se amestecă drojdia cu puțin lapte călduț și o linguriță de făină cernută și se lasă la dospit lângă o sursă de căldură.
2. Separat, se cerne restul de făină, se face o gaură la mijloc și se pun ingredientele: untul topit și răcit la temperatura camerei, sarea, ouăle, laptele, uleiul, zahărul pudră și maiaua. Se încorporează amestecându-se ușor până se formează un aluat pufos, care se lasă să crească aproximativ 40 de minute.
3. Se pune uleiul într-o tigaie cu fundul foarte gros să se încingă, se întinde aluatul, se taie cu o formă rotundă și se prăjesc gogoşile. Se scot cu spumiera și se lasă să se răcorească. Se servesc pudrate cu zahăr și ornate cu sirop de coacăze şi bombonele colorate.

Loading...