Ingrediente

  • 550 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 100 g zahăr pudră
  • un plic zahăr vanilinat
  • 3 ouă
  • un praf de scorţişoară
  • 50 g margarină
  • 200 ml lapte călduţ
  • zahăr pudră pentru servit
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • 1. Drojdia se desface în laptele călduţ.
    2. Făina se amestecă ușor cu sarea, zahărul, zahărul vanilinat, margarina, ouăle şi scorţişoara.
    3. Se face un gol, se pune drojdia, se amestecă şi se frământă şi apoi se lasă coca o oră la crescut.
    4. Aluatul pentru gogoși se întinde cu un sucitor, se taie cu paharul şi se prăjesc gogoșile. Se scot pe şervete de hârtie şi, după răcire, se presară cu zahăr pudră.

    Sursa foto:Shutterstock