GOGOŞI PUFOASE

► Ingrediente
► 150 ml lapte
►3 ouă
►65 g zahăr
►50 g unt
►90 g făină
►o linguriţă coajă de lămâie
►o linguriţă coajă de portocală
►un praf sare
►ulei pentru prăjit
Pentru servit:
►zahăr pudră
►fulgi de migdale

► Preparare:
1. Într-o crăticioară, se pun cojile rase de citrice, laptele,
sarea, zahărul şi untul şi se aduc la punctul de fierbere.
2. Când laptele fierbe, se toarnă toată făina odată şi se amestecă energic. Se trage de pe foc şi se pun ouăle, pe rând, amestecând după fiecare. Fulgii de migdale se mărunţesc şi se amestecă cu zahărul pudră.
3. Într-un vas adânc, se încinge uleiul şi cu lingura se ia din aluat şi se pun gogoşele la prăjit. Se scot şi se tăvălesc prin amestecul de migdale şi zahăr.

Loading...