Ingrediente

  • 750 g făină
  • 250 ml lapte călduţ
  • 2 linguri zahăr
  • 5 g drojdie uscată
  • un ou
  • 1/2 lingură unt topit
  • 1/2 linguriţă sare
  • Pentru prăjit:

  • ulei
  • Pentru servit:

  • zahăr pudră
  • Preparare:

    1. Toate ingredientele se pun
    într-un vas, se amestecă şi apoi
    se frământă 5 minute. Se lasă la
    crescut aproximativ 4 ore.
    2. Aluatul crescut se împarte în
    7-8 mingiuţe din care se întind
    foi de maximum 5 mm grosime.
    3. Se taie aluatul în benzi late
    de 10 cm şi apoi, fiecare bandă,
    în bucăţi de 3-4 cm.
    4. Se încinge bine uleiul, preferabil
    să fie baie de ulei, se pune
    fiecare bucată şi se lasă până
    ce devine aurie. Se scoate pe
    şervete de hârtie şi, după răcire,
    se presară cu zahăr pudră.

    Sursa foto: Shutterstock